כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות
    יעלי
    10/01/2010

שלום רב
    אחרי אינספור מחזורי IVF בשל בעייה מכנית בחצוצרות נקלטתי עם 2 עוברים. כרגע נכנסת לשבוע 10 ויש כמה שאלות המטרידות אותי. רציתי לקבל את דעתכם בנוסף לאלה של הרופא המטפל:

1. האם מקובל להפסיק תמיכה לוטאלית כבר בשבוע 8/9? ידוע לי מחברות במצב דומה שרק בשבוע 12/13 הפסיקו להן את הנרות או הזריקות של פרוגסטרון
    2. סבלתי מהכתמות חומות וורודות בניגוב וגם כאלה שנראו בתחתונית מדי יום מאז שבוע 4 וזה דעך לאחרונה, עם הפסקת השימוש בנרות האנדומטרין. האם אפשרי קשר בין הדברים או שמא זה הפסיק בגלל התקדמות ההריון?
    3. האם כדי להתחסן נגד שפעת החזירים לאור העבודה שאין עדיין מידע על השפעת ארוכת טווח על העוברים? אם התשובה חיובית - באיזה שבוע מומלץ לעשות זאת? הבנתי שבשליש ראשון זה פחות מסוכן? כך הדבר גם בהריון מרובה עוברים?
    4. מקובל להמתין בשלב מלחיץ זה (בייחוד לאחר אובדן הריון בעבר) כחודש או יותר עד בדיקת המעקב הבאה? יש לציין כי בנוכחות הדימומים שחוויתי נבדקתי והיה דופק תקין ב-2 העוברים אבל הבדיקה הבאה היא כל כך רחוקה ואני לא שקטה.
    5. האם יחסי מין בשלב זה הם לחלוטין בטוחים או שעדיף להימנע מחדירה מלאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• ליעלי

ד''ר אלי רימון
    10/01/2010

. האם מקובל להפסיק תמיכה לוטאלית כבר בשבוע 8/9? ידוע לי מחברות במצב דומה שרק בשבוע 12/13 הפסיקו להן את הנרות או הזריקות של פרוגסטרון- 2 הגישות מוכרות , פני לרופא לדיון בהתאם למקרה הספיציפי שלך
    2. סבלתי מהכתמות חומות וורודות בניגוב וגם כאלה שנראו בתחתונית מדי יום מאז שבוע 4 וזה דעך לאחרונה, עם הפסקת השימוש בנרות האנדומטרין. האם אפשרי קשר בין הדברים או שמא זה הפסיק בגלל התקדמות ההריון? לא ניתן להשיב על כך ואין לזה משמעות מעשית
    3. האם כדי להתחסן נגד שפעת החזירים לאור העבודה שאין עדיין מידע על השפעת ארוכת טווח על העוברים? אם התשובה חיובית - באיזה שבוע מומלץ לעשות זאת? הבנתי שבשליש ראשון זה פחות מסוכן? כך הדבר גם בהריון מרובה עוברים? ממליץ להתחסן
    4. מקובל להמתין בשלב מלחיץ זה (בייחוד לאחר אובדן הריון בעבר) כחודש או יותר עד בדיקת המעקב הבאה? יש לציין כי בנוכחות הדימומים שחוויתי נבדקתי והיה דופק תקין ב-2 העוברים אבל הבדיקה הבאה היא כל כך רחוקה ואני לא שקטה.- הבדיקה אינה משפרת את סיכויי ההצלחה בהריון
    אני בטוח שאם תפני לרופא ותצייני שאת בלחץ תעשה הבדיקה לפני המועד שנקבע
    5. האם יחסי מין בשלב זה הם לחלוטין בטוחים או שעדיף להימנע מחדירה מלאה
    אם היו דימומים מציע להמנע מחדירה בשלב זה
    מקווה שעניתי על הכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו