היפרדות שיליה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפרדות שיליה
    קרן
    11/01/2010

שלום רב.
    אני בת 35, הריון רביעי. שניים הסתיימו בהפלה טבעית. עד שבוע 8. בהריון הנוכחי, אני בשבוע 11, זהו הריון מ- IVF. הוחזרו 2 עוברים, אולם נצפה עובר אחד בלבד. לפני כשבוע וחצי אושפזתי ל-4 ימים לאחר דימום מסיבי ביותר. שוחררתי לאחר הפסקת הדימום. לעובר שלום ( דופק+תנועות). יחד עם זאת, נצפה באולטראסאונד ממצא של 15 מ"מ שיכול להעיד על היפרדות שיליה. אני במעקב אחת לשבוע ונמצאת בשמירת הריון. באולטראסאונד האחרון נמצא שהממצא הוא כבר 16 מ"מ. אני מדממת כעת בכמות קטנה, והרופא אומר שכל עוד הכמות קטנה אין מה ללכת לביה"ח...
    שאלותיי הן:
    1. האם מנסיונכם הצפי הוא שתהיה שמירת הריון עד סוף ההריון?
    2. הדימום אינו טרי (חום) ולאחרונה נראה שיוצאים מעין חוטים קטנים מלווים בדם חום (כמות קטנה, פחות מוסת רגילה)- מה זה אומר?
    3. האם היפרדות שיליה יכולה להתאחות?
    4. האם ככל שגיל ההריון עולה הסיכון עולה או יורד או שאין קשר?
    5. האם יש סיבה לאופטימיות...???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפרדות שיליה

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר אלי רימון
    11/01/2010

1. האם מנסיונכם הצפי הוא שתהיה שמירת הריון עד סוף ההריון?קשה לצפות
    2. הדימום אינו טרי (חום) ולאחרונה נראה שיוצאים מעין חוטים קטנים מלווים בדם חום (כמות קטנה, פחות מוסת רגילה)- מה זה אומר? שארית דימום טרי
    3. האם היפרדות שיליה יכולה להתאחות?לא מדובר בהפרדות שליה כי עדיין אינה מפותחת אלא הפרדות קרומים. ברב המקרים יש אחוי קרומים
    4. האם ככל שגיל ההריון עולה הסיכון עולה או יורד או שאין קשר?אם דימום פוסק ככל שמתרחקים יותר טוב
    5. האם יש סיבה לאופטימיות...??? תמיד
    אם את רוצה לשמוע את הדברים בצורה מסודרת פני לרופא הריון בסיכון להתיעצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קרן
    12/01/2010

ד"ר רימון -
    תודה על המענה המהיר.
    מרפאה להריון בסיכון עדיין לא מקבלת אותי כוון שההריון צעיר. אני במעקב אצל רופא נשים, והסיבה שאני שואלת שאלות אלה באתר היא שעל רב השאלות אין תשובה ברורה....
    בכל מקרה, פניתי גם באופן פרטי להתייעצות עם מומחה. התור הוא בעוד שבוע וחצי...
    שוב תודה על המענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו