התקצרות צואר הרחם, האם יכול להשתנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקצרות צואר הרחם, האם יכול להשתנות
    טיניל
    25/01/2010

בת 33 , שבוע 29 - הריון שני .
    בהריון הקודם הייתי בשמירה החל משבוע 25 בגלל מחיקה של צואר הרחם ( אורך צואר בין 11 מ"מ ל 20 מ"מ) שהתפתחה לפתיחה + צירים שנעצרו בבית חולים . בסופו של דבר לאחר שמירה עד בסוף ילדתי בשבוע 39 .
    בהריון הנוכחי , אני נמצאת במעקב הריון בסיכון , בתחילת ההריון נמדד אורך צואר סביב ה 40 מ"מ .
    בשבוע 27 התגלה קיצור ( 21 מ"מ ) כולל משפכיות . קיבלתי שבועיים מנוחה בבית + פרסולאט .
    במהלך כל התקופה סבלתי מלחצים בבטן תחתונה בייחוד בהליכה , בביקורת אצל הרופא התגלה צואר באורך 27 מ"מ - כך שאיפשר לי לחזור לפעילות רגילה בתנאי שאמשיך בפרסולאט .
    חזרתי לעבודה ל3 ימים , אתמול ביקרתי שוב אצל הרופא בגלל התגברות הלחצים . אורך הצואר שנמדד 20 מ"מ בזמן שיעול, 26 מ"מ בהרפיה ( ללא משפכיות ) . הרופא טוען שבזמן מאמץ הצואר שלי מתקצר ומושפע והמליץ לי על מנוחה של שבוע בבית + המשך הפרסולאט .
    שאלתי : האם אורך הצואר הנוכחי שלי מחייב מנוחה ? מה ההבדל בין 2 המדידות ? מה יותר משמעותי ? האם אורך הצואר דינאמי כך שיכול להתארך ואוכל לחזור לעבודה או שבכלל בגלל השינויים באורך עדיף לנוח ??
    תודה !!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קיצור צואר

ד''ר אלי רימון
    25/01/2010

לדעתי מדובר בקיצור צואר
    מה שחשוב הוא אורך הקטע הסגור הקבוע וזה כנראה כ-20 ממ שהוא נחשב קצר
    לדעתי כדאי מנוחה
    אני סבור שכדאי שתפני למרפאה למניעת לידות מוקדמות באיכילוב שם נוכל לעשות בדיקה מנוזל הנרתיק שיכולה להוסיף נתונים מתי צפויה הלידה שלך (הפניה היא ללא תשלום בטל 03-6974000 )
    חשוב לציין שהמעקב הוא בצמוד למעקב הרופא המטפל ולא במקומו אלא בשיתוף פעולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצור נוסף של הצואר

tinil
    08/02/2010

אני במעקב שבועי של אורך הצואר ( אחרי דלקת בדרכי השתן שטופלה ) .
    לפני שבוע נמדד אורך צואר של 19 מ"מ כולל משפכיות
    היום ( שבוע 31 ) אורך הצואר 13 מ"מ ללא משפכיות .
    קיבלתי היום צלסטון .
    שאלתי :
    1.האם יכול להיות שקיימת פתיחה ואני לא יודעת ? שאלתי הבוקר את הרופא : טען שעדיף לא לבדוק על מנת לא לגרום לגירוי מיותר ולהקפיד על מנוחה כמה שיותר .

2. עד כמה לשמור , האם עדיף להיות כמה שיותר בשכיבה ? - אני רוב היום יושבת מול המחשב .

3. איך אוכל לזהות שהמצב מחמיר ועלי לפנות לרופא (מעבר למעקב השבועי) ? אני כל הזמן מרגישה לחצים בבטן / כאבי מחזור בבטן תחתונה אבל זה בד"כ לא יותר מידי כואב ועובר לאחר שכיבה + פרסולט .

תודה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצור צואר

ד''ר אלי רימון
    09/02/2010

.האם יכול להיות שקיימת פתיחה ואני לא יודעת ? שאלתי הבוקר את הרופא : טען שעדיף לא לבדוק על מנת לא לגרום לגירוי מיותר ולהקפיד על מנוחה כמה שיותר . -לא ניתן לדעת ללא בדיקה

2. עד כמה לשמור , האם עדיף להיות כמה שיותר בשכיבה ? - אני רוב היום יושבת מול המחשב .
    שכיבה מומלצת

3. איך אוכל לזהות שהמצב מחמיר ועלי לפנות לרופא (מעבר למעקב השבועי) ? אני כל הזמן מרגישה לחצים בבטן / כאבי מחזור בבטן תחתונה אבל זה בד"כ לא יותר מידי כואב ועובר לאחר שכיבה + פרסולט . צודקת, במצב כזה קשה לאמר. בכל ספק פני לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנוחה עד מתי ?

טיניל
    24/02/2010

תודה על התשובות ...
    היום אני לקראת סיום שבוע 33 .
    בשבוע שעבר ( לאחר שרוב הזמן הייתי בשכיבה) נמדד אורך צואר 19 מ"מ עם משפכיות משמעותית.
    שאלתי :
    יש לי עדיין לחצים במיוחד לאחר שאני מורידה מינון במנוחה .
    1. אני כבר מתחילה שבוע 34 , שבוע שבו כבר לא עוצרים לידה ( לפי מה שאני יודעת ) , האם אני צריכה להמשיך לשמור עד 37 או שאפשר כבר לחזור לפעילות רגילה ??

2. נכון לעכשיו , העובר במצג עכוז , האם המצג בשילוב עם הצואר המקוצר הופך את המצב ליותר מסובך ?? ברצוני לציין כי הלידה הקודמת שלי ( גם אז הייתי בשמירה בגלל קיצור ) היתה מאוד מהירה עובדה שקצת מלחיצה אותי , כי במידה ותתפתח לידה היא תהיה מאוד מהירה ואזדקק להיות בקירבה של חדר ניתוח .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנוחה

ד''ר אלי רימון
    24/02/2010

בדכ מנוחה מלאה עד 34 מלא ואחכ מנוחה חלקית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו