שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דקלה
    04/02/2010

שלום,
    מהן הסיבות להופעת רעלת כמה ימים אחרי לידה/לחץ דם גבוה אחרי לידה? הרי אין נוכחות של שליה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

פרופ' יריב יוגב
    05/02/2010

שאלה מצוינת ותשובה ברורה אין
    יש מספר תאוריות של תגובה חיסונית מאוחרת אך אין תשובה חד משמעית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דקלה
    05/02/2010

תודה על התשובה. האם העובדה שהיתה לי רעלת אחרי לידה בהריון הקודם/לחץ דם גבוה אחרי הלידה (הרופאים היו חלוקים בדעתם) והמצב נמשך כמה חודשים, מעלה את הסיכון שגם בהריון הבא זה יקרה לי שוב אחרי הלידה? אציין רק שההריון עבר בלי בעיות ובלי מדללים למרות שיש לי פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט. התינוק נולד בשבוע 40 במשקל 3.800 ק"ג.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' יריב יוגב
    05/02/2010

הסיכוי לחזרה גבוה יותר בהשוואה להרה ללא סיפור דומה
    קשה לכמת אותו אך במסגרת הייעוץ יש לשקול נתונים אישיים כגון גילך משקלך בהריון הקודם ועכשיו ועוד
    כמו כן קיימות כיום בדיקות המנבאות התפתחות רעלת הריון כבר בשלבים מוקדמים של ההריון
    במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו