שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    יעלי
    16/02/2010

בת 31. אמנם אני רק בשבוע 15 אבל מאד מטרידה אותי שאלת הלידה בגלל הנתונים הייחודיים שלי:
    לפני כ-10 שנים עברתי ניתוח לפרוסקופי להוצאת דרמואיד בשחלות. ניתוח רשלני שהסתיים בדימום כלי דם וקריעת חצוצרה ולאחר מכן ניתוח חירום שכלל פתיחת בטן על מנת לצרוב את כלי הדם המדממים ואת החצוצרה ולנקז את הדם. כמובן שנוצרו הידבקויות רבות וכמו כן לאחר שנתיים וחצי עברתי שוב ניתוח פתיחת בטן (שיקול רע נוסף) בגלל ממצא חוזר או אותם ממצאים שלא טופלו כראוי (לא ברור) והמנתח דאז שיחזר רקמת שחלה והסיר הידבקויות ככל האפשר.

בעקבות כל הנ"ל כמובן שהיו לי הידבקויות סביב החצוצרות ונזקקתי לדי הרבה טיפולי IVF וגם לכריתת חצוצרות דו"צ בלפרסקופיה (הפעם ע"י מומחה והניתוח הצליח). נקלטתי כמה חודשים לאחר מכן עם תאומים והאושר רב. אבל... אני תוהה: האם במידה ותתאפשר לידה נרתיקית אם מצגי העוברים יהיו מתאימים - זה מסכן אותי יותר מאשר קיסרי ("פעם קיסרי תמיד קיסרי") או שלהפך? אולי בגלל שהבטן נפתחה פעמיים בעבר, ניתוח קיסרי מציב אותי בסכנה גדולה יותר בגלל ההידבקויות? כידוע לי בניתוחים שעברתי לא נחתכה הרחם אלא הגישה היתה לאיזור החצוצרות והאגן אבל אני לא בטוחה לחלוטין. בהיסטרוסקופיה שעברתי השנה דווח לי שהרחם חלק, נקי, ללא הידבקויות וללא כל ממצא שיכול להפריע להריון.

סליחה על האורך, העניין פשוט מדיר שינה מעיני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• ליעל

פרופ' יריב יוגב
    16/02/2010

במידת האפשר בהתאם לתנאים המיילדותיים רצויה בהחלט לידה נרתיקית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו