דלקת עקשנית בדרכי השתן ומקרודנטין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת עקשנית בדרכי השתן ומקרודנטין
    דנית
    22/03/2010

שלום רב,
    אני בשבוע 30 להריוני.
    בעקבות דלקת עקשנית בדרכי השתן ובעצת מומחית למיילדות והריון בסיכון גבוה בשילוב עם אורולוג מומחה התחלתי ליטול היום מקרודנטין 100 מ"ג 4 פעמים ביום ואמורה להמשיך בטיפול למשך שבועיים.
    יש לציין כי נעשו ניסיונות כושלים לטיפול בדלקת עם צפורל ואוגמנטין.
    למרות שאני יודעת שהתרופה בטוחה בהריון אני מאוד מפחדת מתופעות הלוואי שלה ולכן שמה לב לכל שינוי. היום שמתי לב שצבע השתן שלי נהיה מעין ירוק זוהר, מה שלא היה לפני נטילת התרופה.
    הסתכלתי בעלון התרופה וקראתי באינטרנט על תופעות הלוואי ולא צוין שינוי בשתן, אך ישנן תופעות מפחידות כמו פגיעה בכבד או בכליות.
    האם עלי לדאוג? לפנות לרופא?
    לתשובתכם המהירה אודה,
    דנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת עקשנית בדרכי השתן ומקרודנטין

פרופ' יריב יוגב
    22/03/2010

אין מניעה לטפל במקרודנטין בהריון
    רצוי לטפל ע"פ הרגישות של החיידק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Re: דלקת בדרכי השתן ומקרודנטין

דנית
    24/03/2010

ד"ר יוגב,
    תודה רבה על תגובתך.
    יש לי מספר שאלות נוספות:
    1. מאז שהתחלתי בטיפול התרופתי הנ"ל צבע השתן שלי הפך למין ירוק זוהר. הוא תמיד בגוון ירקרק ללא קשר לכמות המים שאני שותה. האם זו אחת מתופעות הלוואי של התרופה?
    פשוט קראתי שהתרופה יכולה להשפיע על הכליות והכבד ואני מניחה שבמידה וישנה פגיעה באחד האיברים הללו זה יתבטא בצבע השתן. האם עלי לדרוש בדיקת תפקודי כבד?
    2. תופעה נוספת היא שאני מרגישה שקשה לי לנשום בעת השכיבה. האם זה קשור לתרופה? בנוסף, קצב הלב שלי די גבוה (90-92) ואני לפעמים מרגישה שהוא פועם מאוד חזק.

אשמח לתגובתך הנוספת, אני די מודאגת מהתופעות הללו שלא היו לי לפני נטילת התרופה.
    תודה,
    דנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן ומקרודנטין

פרופ' יריב יוגב
    25/03/2010

צבע השתן קשור לתרופה
    אין קשר לקושי בנשימה ולתרופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו