מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוכרתנדיה19/10/2007
שלום רב, אני בת 36 עוד 3 חודשים.
בני הבכור בן 4 וחצי, ובני השני בן 3 וחצי.
קבלתי סכרת הריון עוד בהריון הראשון שלי, ואין מצד המשפחה תורשה של סוכרת.
בהריון השני,גם כן קבלתי סכרת הריון, בשתיהן הייתי במעקב של דיאטה והוצאתי 6 פעמים ביום דם, וכן טופלתי במחלקה להריון לסיכון גבוה במהלך כל ההריון. שני ההריונות שלי גם הסתיימו בניתוח קיסרי לצערי.
בגלל עודף משקל, אחרי שני הילדים,הורדתי ממשקלי 22 קילו :)
ולאחר בדיקה לפני כשנה- לא הייתה לי בעיית סוכר.
לפני כשבועיים הייתי בבית חולים בגלל שבר בצלע, ולאחר בדיקת דם רגילה,גילו שהסוכר שלי גבוה,אך אני יודעת שהבדיקה לא בהכרח מדוייקת, כי זו לא הייתה העמסת סוכר). הרופא בבית החולים אמר לי שהוא לא מתפלא,כי רוב הנשים שסבלו מסכרת הריון, יקבלו במהלך חייהם את מחלת הסכרת.
בעלי מאד רוצה עוד ילד, אני כרגע לא.
החשש שלי הוא שאם אחכה עוד שנה שנתיים (גיל 37-38) שוב אני אקבל סכרת הריון...
שאלותי הן:
1.במידה וכן אכנס להריון...האם ההריון השלישי,במידה ואהיה שוב סוכרתית,יהווה קטליזטור לסכרת תמידית? האם עוד הריון שיש סכרת יכול להשאיר את הסכרת? או אין לכך שום השפעה?
הסיבה שאני שואלת היא,גם כך,אינני מוכנה כרג לילד שלישי, ואני חוששת שהגוף יהיה במתח,ובמחלה,שתשאר..ואם אני לא אכנס להריון,אולי הסיכוי שלי לקבל את מחלת הסכרת נמוך יותר.
סליחה על האורך, אשמח מאד לקבל תשובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר אלי רימון20/10/2007שלום
נשים המפתחות סוכרת הריון נמצאות בסיכון לפתח סכרת שאינה קשורה להריון . ההריון אינו גורם לסכרת אלא מהווה מעין "מבחן" לגוף שבו נטיה לסוכרת כמו מבחן מאמץ לאדם עם מחלת לב אסכמית. ראשית עלייך לפנות בהקדם למרפאת סוכרת לבדיקות . לאחר בירור יש להתיעץ עם רופא הריון בסיכון גבוה טרם ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)