שאלה לדר' יוגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לדר' יוגב
    דנית
    09/04/2010

שלום דר',

( אולי אתה זוכר את המקרה שלי...) אני בשבוע 13+4 היריון לאחר IVF ומטופלת ביח' לסיכון בבלינסון( נפגשנו ) בשל קרישיות גבולית מסוג APLA. בשבוע 6+1 עקב דימום נצפתה המטומה. הדימום פסק ולאחר כשבועיים ההמטומה נספגה. לאחר מכן היה שוב דימום ושוב נצפתה המטומה חדשה באזור אחר. ההמטומה השניה שוב נספגה ובשקיפות עורפית הכל היה תקין ואף נאמר לי לחזור ולהזריק קלקסן בשבוע 13 למזלי הרב הגעתי לשבוע 13 ולא הספקתיח להזריק קלקסן ובאותו יום החל דימום רציני ביותר לא כמו בפעמים הקודמות. בבדיקה נצפה אזור דימום מאוד גדול בבטן התחתונה ונאמר גם שהצוואר סגור. הרופא הורה לי על מנוחה מוחלטת , בנתיים הדימום כמעט פסק. כמו כן הוא אמר שלצערו ההיריון בסכנה כיוון שאני בשלב כזה שלא ניתן להציל היריון אם יקרה משהו.

השאלה שלי , איך יתכן של פעם אני מייצרת המטומה במיקום אחר? האם אספירין וקלקסן לא ימנעו זאת? האם אמשיך לייצר כל ההיריון המטומות או שברגע שזה נספג כל פעם יתכן שבשבועות הקרובים זה יעלם לגמרה?

בכל אופן ביום ד' אני בבלינסון אך מאוד, מאוד מודאגת ולא מצליחה להנות ממהיריון. כאמור הושג לאחר IVF.....

תודה רבה,

דנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר' יוגב

הוספת תגובה

• מקפיצה את ההודעה

דנית
    11/04/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנית

פרופ' יריב יוגב
    11/04/2010

לא הבנתי מה השאלה בדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי היא...

דנית
    11/04/2010

האם עד סוף ההיריון אפשרי לפתח המטומות במקומות שונים ? כבר 3 פעמים נצפתה המטומה במיקום אחר ונספגה.

תודה,

דנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנית

פרופ' יריב יוגב
    12/04/2010

מעבר לשלב מסוים הסיכון אינו רק מהמטומה כי אם מהיפרדות שליה ודמום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו