שאלה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה..
    מיטל
    20/10/2007

על רקע פריחה בעור ,כאבי גרון ואפטות בפה, ושקיעת דם מוחשת (מעל 10 שנים) המגיעה גם לרמות של 80. ביצעו ביופסיה לאבחון וסקוליטיס(למיטב הבנתי נמצאה תקינה) .

לפני הכניסה להריון ולצורך קבלת כדורי השראת ביוץ הופניתי לראומטולוג לבירור- מאחר ולא נמצאו סיפטומים פעילים הוא טען כי יתכן ומדובר במחלה סמויה אוטואימונית רדומה ובקבלת טיפול יתכן כי "תפרוץ" מחלה...

העניין הוא שנקלטתי ברוך השם בהריון ספונטני וכעת אני בחודש שישי.

השבוע החלה מעין שפעת ובמקביל סימנים מאוד דומים של הפריחה כפי שהיה לי בעבר..
    מעין נק' אדומות שסביבן הילה לבנה...בלחיצה נעלמת הנק'..

שאלתי היא - האם לאור הרקע הנ"ל תוכל לומר לי האם יש טיפול במצב שכזה?

האם סימנים מעין אלו עלולים להזיק להריון בהנחה והשפעת חולפת ונותרת לה רק הפריחה על העור?(מדובר במס' נק' בודדות על העור ולא משהו ממש חריף ) ובכל זאת בשל ההריון רציתי להיות יותר בטוחה...

מן הסתם לראומטולוג לא ניתן לפנות מעכשיו לעכשיו ועד שאקבע (אם יש צורך בכך) תור הפריחה עלולה להיעלם..!

יש לציין ana חיובי לפני מס' שנים.השנה נמצא תקין.

כיצד ana יכול להיות חיובי/שלילי ולמה בעצם יש להתייחס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• וסקוליטיס

ד''ר אלי רימון
    21/10/2007

שלום
    מפניתך אני מבין כי לא נקבעה אבחנה סופית.
    אני דוקא הייתי מתעקש לקבל חוות דעת מסכמת של ראומטולוג המצוי בפרטי המקרה כולל הערכה של הסכנה להפרעה בזרימת דם לשליה.
    הייתי מציע מעקב אחר גדילת העובר כולל סונר לזרימות לשליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה..

מיטל
    22/10/2007

האם תוכל לומר לי האם מבחינת קרישה רצוי לבדוק את נושא הזרימה.
    אם ביצעתי בד' pt ptt inr ושלושתם יצאו תקינים - האם עדיין עליי להתחיל בירור או שלוא דווקא מבחינת תפקודי קרישה בעיית זרימת דם לשיליה עלולה לקרות??

אגב,האם יש טעם לדעתך להתחיל בירור בעת ההריון או שמא אין טעם כי יש בד' שבהריון מתגלות ככוזבות ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וסקוליטיס

ד''ר אלי רימון
    24/10/2007

תפקודי קרישה אינם מיצגים קרישיות יתר.
    יש מקום לבצע בירור בהריון אם כפי שציינת הוא חלקי לאור שנוי ים ברמת חלבונים ופקורי קרישה בהריון.הפרעות מולדות אינן מושפעות מהריון. יש מקום לבדוק זרימת דם שליתית כסמן לבעיה
    שליתית השכיחה בנשים עם קרישות יתר ומחלות ראוטולוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות ברשותך

מיטל
    25/10/2007

בוקר טוב.
    האם תוכל לומר לי אילו בד' מבצעים לבדוק קרישיות יתר?

והאם כאשר תפקודי קרישה תקינים עדיין יכולה להיות בעייה של קרישיות??

חשבתי שהנ"ל קשורים קשר ישיר ביניהם.

האם לדעתך הגורם הנכון לגשת אליו הינו ראומטולוג ולא רופא נשים המטפל?

האם תוכל לומר לי כיצד ana חיובי בבד' אחת ובאחרת לאחר מס' שנים היא שלילת - האם עצם העובדה שהיתה חיובית בעבר בהכרח מחזקת נוכחות בעיה מסויימת או שהבד' מושפעת ממצב מסוים בו הגוף נמצא??

תודה על הכל!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו