קומבס חיובי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קומבס חיובי
    א
    14/04/2010

שלום
    אני בעלת סוג דם RH- וילדתי תינוקת עם סוג דם +. יום אחרי הלידה קיבלתי חיסון אנטי D 600U.
    בבית החולים נמצא cold agglutinins חיובי ולכן נשלחתי לבירור נוסף. כמו כן, סובלת מחולשה קשה.
    היום-שבעה וחצי שבועות לאחר הלידה קיבלתי תוצאת coombs indirect חיובית.
    האם זה יכול להיות שאריות מהאנטי D? מה המשמעות של תוצאה כזו בכלל ולגבי ההריונות הבאים בפרט?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קומבס חיובי

הוספת תגובה

• קומבס חיובי

פרופ' יריב יוגב
    14/04/2010

מה הטיטר ומה הנוגדו שנמצא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

א
    14/04/2010

יש לי רק את התוצאה הזו. ראיתי ששלחו עוד בדיקות תחת הכותרת coombs panel שטרם התקבלו אבל אין שם אנטי D אלא רק נוגדנים אחרים. אם אני מבינה נכון היו חייבים לשלוח ספציפית אנטי D? האם יתכן כי קומבס חיובי 7 שבועות אחרי מתן 600 יחידות אנטי D כתוצאה מהזריקה (כמובן שאחכה לתוצאות אבל האם זה סביר בכלל)?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' יריב יוגב
    14/04/2010

כיקרון כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו