מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CMV טרימסטר שניאירית29/04/2010
שלום
לפי בדיקות שעשיתי מסתבר שלצערי נדבקתי בCMV בשבוע 24 (ככל הנראה).
כיום אני בשבוע 31 והומלץ לי לעבור בדיקת מי שפירא בעוד שבועיים ולדעת האם העובר נדבק.
רציתי לשאול מה הסיכוי להדבקת העובר בשבוע שכזה ? הבנתי שככל שההריון מתקדם הסיכוי להדבקה גבוה אבל הסיכוי לפגיעה נמוך יותר.
לפי מס' רוםאים שהתייעצתי איתם כיום בעזרת MRI ניתן לדעת האם העובר סובל מפגיעה רצינית ואם לא ניתן ללדת ולהסתכן בכך שיש סיכוי שתהיה פגיעה בשמיעה בשלב מאוחר יותר בחיים.
אם יש נה פגיעה רצינית אחרי כמה זמן הדבקת העובר יש צפי לראות פגיעה זו?
אם באמת אפשר לראות פגיעות כאלו מדוע לעשות מי שפיר בשבוע כל כך מאוחר
. מי השפיר בעצמם יכולים לגרום ללידה מוקדמת ולפג עם סיכון לבעיות התפתחות,ראייה ושמיעה?
מצטערת על ריבוי השאלות , אני אם חד הורית וחיכיתי 4 שנים להריון הזה, אני בת 38 ולא בטוח שאהיה לי עוד סיכוי....
אשמח לכל עזרה שהיא..
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV טרימסטר שני
פרופ' יריב יוגב29/04/2010קשה לסכם את כל התורה על רגל אחת....
1. כעחקרון אחרי שבוע 24 לא ברורה ההשפעה של הדבקה עוברית אמנם סיכוי מעבר הוירוס את השליה גבוהים אך הסיכוי לפגיעה יוברית כנראה קטן
2. בנוכחות סונר ן MRI מוח עוברי תקינים הסיכוי לפגיעה או נזק מ ש מ ע ו ת י הוא קטן ביותר
3. דקור מי שפיר חייב להתבצע ב 2 תנאים לאחר שבוע 21 (מה שבוודאי נכון המקרה שלך) ולאחר 6-7 שבועות מתאריל ההדבקה המשוער
4. הסיכון לכניסה ללידה מוקדמת עקב הדיקור אינו גבוה אך קיים
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ ךצורך ייעוץ פרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)