תת פעילות בלוטת התריס בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס בהריון
    אנה
    02/05/2010

שלום רב.
    לפני כ 4 חודשים, התגלתה אצלי תת פעילות בלוטת התריס. הערכים היו:
    TSH 8.99
    FT4 12.4
    התחלתי טיפול באלקרטוסין במינון של 250 מק"ג לשבוע. כעבור חודשיים, תוצאות בדיקת הדם היו:
    TSH 6.06
    FT4 12
    המינון שלי שונה ל 300 מק"ג בשבוע. כעבור חודשיים נוספים (בשבוע שעבר) התוצאות היו:
    TSH 8.63
    FT4 11.1
    והמינון שוב הועלה הפעם ל 700 מק"ג בשבוע.
    כעת מתברר שאני בהריון (למרות שימוש קבוע באמצעי מניעה!) בשבוע הרביעי + 4 (לפי מועד מחזור אחרון). השאלות שלי הן:
    1. מהם הסיכונים לנזק לעובר?
    2. האם זהו מצב בו יכולים לאשר לי הפלה? (אני מאד מאד חוששת מלידת ילד פגוע. אני יודעת כי זה לא פוליטיקלי קורקט, אך איני אישה מספיק חזקה נפשית כדי להתמודד עם מצב כזה, חלילה, עם כל הצער שבדבר). אציין כי זהו הריון שני, ובבית יש לי ילד בן 4.
    תודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תת פעילות

ד''ר אלי רימון
    02/05/2010

להערכתי כל עוד ה-FT4 הוא תקין לא נשקפת בעיה לעובר
    זכותך לפנות לכל ועדה להפסקת הריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

אנה
    02/05/2010

תודה על תגובתך.
    בכל מקרה, האם יש דרך לדעת במהלך ההריון האם אכן לא נגרם כל נזק לעובר? במידה ולא, ידוע לי שזכותי לפנות לועדת הפסקת הריון. השאלה היא האם המצב שלי, כפי שתיארתי אותו מהווה אינדיקיה לאישור ההפלה?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תירואיד

ד''ר אלי רימון
    02/05/2010

אין דרך לדעת
    אינני רוצה להגיב בנושא ועדה להפסקת הריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנה

ענת
    04/05/2010

גם לי יש תת פעילות של הבלוטה ואני מאוזנת באלטרוקסין ותחילת ההריון שבוע 4 בערך עשיתי בדיקה וראיתי שיצאתי מאיזון והיה לי 7.5 אבל האנדוקרינולו שלי העלה לי את המינון מהר שהבלוטה תתאזן כמה שיותר מהר ולמרות שלקח לזה כמה שבועות הוא לא דיבר אפילו על נזק לעובר ובטח ובטח לא על לשקול הפלה בגלל זה, אני לא חושבת שבערכים כאלה שהם לא נורא גבוהים ואפילו ללא הריון לא מטפילים באלטרוקסין מתחת לערך של 10. אז אני לא חושבת שבערכים כאלו יש סיכון כל כך גדול שנרחיק עד הפלה.
    בכל מקרה, מציעה לך ללכת לאנדוקרינולוג מומחה לתת פעילות בהריון ולהתייעץ עם מספר רופאים לפני שאת עושה צעד כזה מרחיק לכת.
    אני מבינה את הלחץ שלך אני הייתי באותו מצב אבל לא חשבתי על הפלה לפני שבררתי מה המשמעות של תת פעילות ברמה כזו ובשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו