בדיקת העמסת סוכר להריון בסיכון גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת העמסת סוכר להריון בסיכון גבוה
    שירלי
    03/05/2010

ד"ר שלום רב

אני בהריון שני בסוף שבוע 28 (לאחר שילדתי את ילדי הראשון בשבוע 34). עשיתי העמסת סוכר 50 שיצאה גבולית -141 ונאמר לי לבצע את ההעמסת סוכר 100.

אני סובלת כבר משבוע 19 מצירים מוקדמים ללא דינמיקה צווארית (הייתי בבית חולים 5-6 פעמים בהם הופסקו לי הצירים בעזרת תרופות). כיום אני לוקחת פראסולט 4 פעמים ביום, ומאחר והכדורים הללו מכילים סוכר חלב יאני מניחה שאני אהיה חייבת להפסיק אותם לפני הבדיקה. יש לי בעיה להפסיק אותם למשך הצום והבדיקה (בערך ל12 שעות) מהפחד זה יגרום לי לצירים.

שאלות:

1) האם אכן מסוכן?
    2) האם לאור התשובה הגבולית כדאי להמתין להערכות המשקל ולהחליט אז אם צריך לבצע את הבדיקה?
    3) מה החשיבות של סכרת הריונית מעבר לשמירה על תזונה מאוזנת?

בתודה מרש

שירלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סוכרת

ד''ר אלי רימון
    03/05/2010

) האם אכן מסוכן? לא , ניתן להפסיק את התרופה
    2) האם לאור התשובה הגבולית כדאי להמתין להערכות המשקל ולהחליט אז אם צריך לבצע את הבדיקה? לא, יש לבצע העמסה של 100 ג"ר
    3) מה החשיבות של סכרת הריונית מעבר לשמירה על תזונה מאוזנת? למנוע סיבוכים לעובר כולל גדילה מואצת וכמו כן לך אם ערכי הסוכר גבוהים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו