מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאיילת11/05/2010
אני אחרי היסטוריה עשירה של:
PCOS
2005- preeclampsia, induced birth at 37W, bw 2600gr.
2008 pprom at 22w,
blighted ovum 2009,
2009 missed abortion 9w.
PCOS + Secondary infertility (treated with metformin + clomiphen citrate)
לפני ההפלה האחרונה עשיתי בדיקת המטולוגית ולמרות שתוצאות LAC היו על ומעבר גבול העליון ההמטולוגית (דרגת פרופ') המליצה לגניקולגית שלי שלא לטפל וההריון נפל בשבוע 9
מאז עשיתי עוד בדיקות LAC ואובחתני כסולת מAPLA ע"י פרופ' להריון בסיכון שאר שהכתובת כתובה על הקיר שאלתי למה ההמטולגית לא באותו דעה של הרופא לסיכון גבוה בענין הAPLA
ולהלן התוצאות :
11/2009 = lac-screen-rvvt -42 sec (normal 22-35
11/2009 =normal 26-35) lac-confirm-rvvt 30 sec
01/2010= lac screen rvvt 35 sec
01/2010= lac confirm rvvt 29 sec
06-2009= lac rvvt 1.23
06-2009= lac sct 1.01 negative
10-2009= lac rvvt 1.23
10-2009= lac sct 1.04 negative
השאלות שלי בעקבות המחקר שפורסם בNEMJ ב29 אפריל 2010 שהוכיחו מול PLACEBO שלא עזר טיפול HEPARIN עם ASPIRIN לשנות את אחוזי הפלות הלא מוסברות .
אני מנסה להבין למה אני אובחנתי לקחת תרפות אלו בהריון האם באמת יש לי APLA או שאם לא יועיל לא יזיק וגם למה הפרופ' בהמטולגיה לא מכירה בAPLA שלי
תודה איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
פרופ' יריב יוגב11/05/2010ידוע כי קיים קשר בין הפלות חוזרות ותסמונת APLA
המחקר ב NEJM לא כלל נשים עם תסמונת זו
יש צורך לצורך רבחון התסמונת בשלוב של תסמונת מעבדתית חיובית ב 2 בדיקות שונות לפחות בפער של 12 שבועות ביניהן ותסמונת קלינית
לצורך ייעוץ פרטני קבעי פגישת ייעוץ במידה ומעוניינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יריב
איילת11/05/2010לא ענית על השאלה האם ערכים אלו נראים כAPLA
הבדיקות בוצעו
1 ביוני 2009
2 באוקטובר 2009
3 בנובמבר 2009
4 בינואר 2010
כך שבין הראשונים והאחרונים היה יותר מ3 חודשים
ועוד אני מנסה לעמוד על השינוי בדעה בין המרפאה ההמטולוגית למרפאה להריון בסיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)