מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צוואר רחם קצרשולי24/05/2010
היי, בעברי לידה מוקדמת בשבוע 17 עקב היבלטות קרומים. היום אני בהריון שני בשבוע 21+ עברתי תפר צווארי בשבוע 14 להריון. בשבוע 19 הגעתי למיון עקב דימום שהפסיק יום למחרת וצירים מוקדמים בבדיקה צוואר עמד על 1.9 עם פאנלינג. (לא עשו לי מוניטור, פשוט יוצאים מנקודת הנחה שיש פעילות רחמית מאחר והצוואר התקצר(היה על 3.2 בתחילת ההריון)
מאז ועד היום אני מטופלת בכדורי אוטרוגסטן, 2 כדורים 100 מ"ג כל אחד דרך הנרתיק.
יש לציין שעדיין יש דינמיקה צווארית, כשהגעתי למיון הצוואר עמד על 1.6 מ"מ ובבדיקת אולטרסאונד שבוצעה אתמול הצוואר נע בין 1.2-2.2 לדעת הרופאים אין מה לעשות בשבוע כזה, צריך להיות במנוחה מוחלטת. שאלותיי הם- בכל מקום אני קוראת על זריקות פרוגסטרון, האם הם ידועות כיותר יעילות? ואם כן האם דאי לדרוש להחילף אותם?
2. קראתי על נשים שמקבלות את הכדורים בתחילת ההריון, בשבועות מוקדמים, אם כך מדוע אני בשבוע 21 מקבלת והאם לדעתך כדאי להגדיל את המינון?
באולטרסאונד אתמולתוך כדי מדידה היא רואה שיש פעילות והצוואר כל פעם משתנה, האם באמת אין מה לעשות יותר והאם לא מומלץ לנסות טיפול אחר ולמנוע את הצירים ע"מ שהצוואר לא יתקצר יותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר רחם קצר
פרופ' יריב יוגב25/05/20101. במקרה הפרטי שלך טיפול נרתיקי בפרוגסטרון עדיף על זריקות
2. לא המינון תקין
3. לצערנו אין טיפול אחר בשלב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)