המטומה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המטומה בהריון
    מי@@
    07/06/2010

שלום,
    אני בשבוע 6+ 4 ימים. ביום שישי הגעתי לבדיקת אולטרסאונד לאחר שהיו לי דימומים קלים מאוד - כתמים אדומים קטנים בניגוב+ הפרשה אחת חומה על תחתונית. בבדיקה התגלה ב"ה דופק עם עובר המתאים לשבוע 6.0, אבל התגלתה המטומה בגודל 0.5-0.8 ס"מ. מאז הדימומים לעיתים מתגברים- צבעם הפך לאדום, ממש דם טרי. (אתמול בצהריים ממש שטף לא קטן של דמם אדום ומאז קצת פחתו הדימומים אבל ממש לא פסקו).הומצה מנוחה בבית וביקורת עוד שבוע. שאלותי:
    1. האם צבע הדם האדום אמור להפחיד?
    2 באיזה שלב עליי לגשת בכל זאת לבדיקה? איך אני אמורה להבחין בין דימום שהוא "תקין" לכאורה, לבין דימום מסוכן שחייב התייחסות?
    תודה רבה רבה רבה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המטומה בהריון

הוספת תגובה

• המטומה בהריון

פרופ' יריב יוגב
    07/06/2010

בהתגברות הדמון או הופעת כאבי בטן גשי להיבדק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מי@@
    07/06/2010

תודה על תשובתך, אך אשמח מאוד אם תוכל להתייחס באופן יותר ספציפי - האם צבע של דם אדום, כמו דם טרי מסוכן יותר מאשר דמם חום? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם אדום

פרופ' יריב יוגב
    07/06/2010

דם אדום מבטא בד"כ דמום יותר טרי ויכול להוות סימן להפלה. לא ניתן לדעת ללא בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו