תאום נעלם והריון יקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאום נעלם והריון יקר
    דני
    14/06/2010

לרופאים בפורום שלום רב,
    בת 38, בהריון שהושג בטיפולים. בעלת רזרבה שחלתית נמוכה, לאחר לידה אחת תקינה לפני 5 שנים, הפלות חוזרות. ההריון הנוכחי החל כהריון תאומים, אולם בשבוע 9 נצפה אחד מהעוברים ללא דופק ומתאים בגודלו לשבוע 8.5. שאלותיי:
    1. בהיותי בעלת RH- במידה ויהיה דימום עליי לקבל Anti-D. במידה ולא יהיה דימום חיצוני כיצד מתייחסים לנושא זה - הלא יכול להיות ערבוב של דם אימהי ועוברי גם כך, לא?
    2. מובן לי שבדיקת חלבון עוברי עשויה לתת תוצאות כוזבות עקב התאום הנעלם. אולם עקב ההסטוריה שלי והעובדה שההריון יקר עד מאד הייתי רוצה להמנע מבדיקת מי שפיר. טרם ביצעתי שקיפות עורפית. אם תוצאות הבדיקה יהיו מעודדות - האם אתם ממליצים לי לעבור בדיקת חלבון עוברי בכל-זאת? האם אכן כדאי להמנע ממי-שפיר או שכדאי ליטול את הסיכון להפלה בגלל חוסר נתונים מספקים לניבוי?
    אודה על תשובותיכם,
    איריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאום נעלם והריון יקר

הוספת תגובה

• הריון בסיכון

ד''ר אלי רימון
    14/06/2010

1. בהיותי בעלת RH- במידה ויהיה דימום עליי לקבל Anti-D. במידה ולא יהיה דימום חיצוני כיצד מתייחסים לנושא זה - הלא יכול להיות ערבוב של דם אימהי ועוברי גם כך, לא? אם יהיה דימום משמעותי תקבלי
    2. מובן לי שבדיקת חלבון עוברי עשויה לתת תוצאות כוזבות עקב התאום הנעלם. אולם עקב ההסטוריה שלי והעובדה שההריון יקר עד מאד הייתי רוצה להמנע מבדיקת מי שפיר. טרם ביצעתי שקיפות עורפית. אם תוצאות הבדיקה יהיו מעודדות - האם אתם ממליצים לי לעבור בדיקת חלבון עוברי בכל-זאת? האם אכן כדאי להמנע ממי-שפיר או שכדאי ליטול את הסיכון להפלה בגלל חוסר נתונים מספקים לניבוי?
    הנושא אינו חד משמעי, אם לא תראה שארית עובר לקראת חלבון עוברי ניתן לשקול.
    בנסיבות אלה הייתי ממליץ על מי שפיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו