מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאום נעלם והריון יקרדני14/06/2010
לרופאים בפורום שלום רב,
בת 38, בהריון שהושג בטיפולים. בעלת רזרבה שחלתית נמוכה, לאחר לידה אחת תקינה לפני 5 שנים, הפלות חוזרות. ההריון הנוכחי החל כהריון תאומים, אולם בשבוע 9 נצפה אחד מהעוברים ללא דופק ומתאים בגודלו לשבוע 8.5. שאלותיי:
1. בהיותי בעלת RH- במידה ויהיה דימום עליי לקבל Anti-D. במידה ולא יהיה דימום חיצוני כיצד מתייחסים לנושא זה - הלא יכול להיות ערבוב של דם אימהי ועוברי גם כך, לא?
2. מובן לי שבדיקת חלבון עוברי עשויה לתת תוצאות כוזבות עקב התאום הנעלם. אולם עקב ההסטוריה שלי והעובדה שההריון יקר עד מאד הייתי רוצה להמנע מבדיקת מי שפיר. טרם ביצעתי שקיפות עורפית. אם תוצאות הבדיקה יהיו מעודדות - האם אתם ממליצים לי לעבור בדיקת חלבון עוברי בכל-זאת? האם אכן כדאי להמנע ממי-שפיר או שכדאי ליטול את הסיכון להפלה בגלל חוסר נתונים מספקים לניבוי?
אודה על תשובותיכם,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר אלי רימון14/06/20101. בהיותי בעלת RH- במידה ויהיה דימום עליי לקבל Anti-D. במידה ולא יהיה דימום חיצוני כיצד מתייחסים לנושא זה - הלא יכול להיות ערבוב של דם אימהי ועוברי גם כך, לא? אם יהיה דימום משמעותי תקבלי
2. מובן לי שבדיקת חלבון עוברי עשויה לתת תוצאות כוזבות עקב התאום הנעלם. אולם עקב ההסטוריה שלי והעובדה שההריון יקר עד מאד הייתי רוצה להמנע מבדיקת מי שפיר. טרם ביצעתי שקיפות עורפית. אם תוצאות הבדיקה יהיו מעודדות - האם אתם ממליצים לי לעבור בדיקת חלבון עוברי בכל-זאת? האם אכן כדאי להמנע ממי-שפיר או שכדאי ליטול את הסיכון להפלה בגלל חוסר נתונים מספקים לניבוי?
הנושא אינו חד משמעי, אם לא תראה שארית עובר לקראת חלבון עוברי ניתן לשקול.
בנסיבות אלה הייתי ממליץ על מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)