עובר שהפסיק להתפתח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובר שהפסיק להתפתח
    אורית
    04/11/2007

אני בת 24, שבוע 21
    קיבלתי תשובה של חלבון עוברי גבוהה (שעשיתי בשבוע 17) ולאחר סקירת מערכות מורחבת המבצע שעשה את הסקירה גילה שהיו לי 2 עוברים בבטן, דבר שהרופא הרגיל לא גילה- אולי בגלל הציוד המיושן שלו ואולי מחוסר תשומת לב.. בכל מקרה, 1 הפסיק להתפתח בגיל4 + 17 שבועות והשני בסדר ונורמלאלי לשבוע שלו (20+4).
    האם זה תסמונת "התאום הנעלם" למרות גילו המפותח יחסית?
    איך יתכן שרופא לא עולה על הריון מרובה עוברים?
    לא עשיתי סקירה מוקדמת כי די התקמצנתי על הכסף- לעשות בדיקה נרחבת בשבוע 14 ולא לחכות לשבוע 20, למרות שלא האמנתי שיכול להיות לזה משמעות כל כך נרחבת...
    אם היתי עושה את הסקירה והיתי יודעת קודם- האם היה משהו שהיתי יכולה לעשות, צורת התנהגות מסויימת שלי שהיתה יכולה למנוע את מותו של העובר השני?
    מה גורם לעובר אחד להפסיק להתפתח ולעובר אחר להמשיך?
    האם זה דורש מעקב של הריון בסיכון גבוה?
    מה הסיכויים של העובר החי לעבור את כל תקופ תההריון בשלום?
    האם יש לי סיכוי בריון הבא גם להכנס להירון תאומים?
    יש לי הרבה שאלות- כפי שאפשר לראות, אשמח לקבל עליהם תשובות ולו לשם השקטת מצפוני...
    בברכה,
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עובר שהפסיק להתפתח

הוספת תגובה

• הריון תאומים

ד''ר אלי רימון
    04/11/2007

שלום
    לא ניתן היה להשפיע על נתפתחות העוברין ולכן גם לא ניתן למנוע הפסקת התפחות העובר.
    לא ניתן לקבוע כעת מה הסיבה ומידע נוסף יתכן שיתברר בלידה.
    יש צורך במעקב הריון בסיכון. אם מדובר בשני שקים ו- 2 שליות קיים סיכוי טוב להתקדם בהריון עד למועד בטוח מבחינת לידה למעט במקרים שתהיה ירידת מים או זהום רחמי ואז תתכן לידה מוקדמת.
    קיים סיכוי דומה להריון תאומים בהריון הבא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו