הריון בסיכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון בסיכון
    שרון
    28/06/2010

שלום,

הריון IVF שבוע 14+1.
    היסטוריה של דימומים והמטומה שנצפצה כבר בשבוע 7.
    בין שבוע 7 ל 10 היו דימומים מלווים בכאבי בטן וגב.
    עד יום שבת במשך כמעט 4 שבועות - הפוגה בדימומים.
    ביום שבת עקב דימום היינו במיון - הדם היה טרי אך בכמות מועטה.
    הרופא במיון טען שהוא רואה משהו שיכול להיות שרירן או חלק מהשליה שכנראה נפרד - כי מרקמו נראה אחר. עליי לציין שזה היה US חיצוני ושהוא הראה כי בזווית מסוימת זה נראה תקין ובזוית אחרת לא - ושיש צורך בדופלר.
    ההמטומה גדלה מ 1.5 ס"מ על 7 מ"מ לגודל של 3.5 ס"מ על 1.7 מ"מ
    שאלותיי:
    1. האם ייתכן ופתאום יש שרירן ברחם? אני אחרי צילום רחם תקין ובהריון הקודם הכל היה תקין.
    2. מה המשמעות ש"חלק מהשליה לא זורם בו דם"? האם זה אמין לחוות דעה כזו בעיקר לאור העובדה שבזוית אחרת - פתאום זה "יכול להיות תקין"?
    3. הרופא במיון המליץ על מרפאה של הריון בסיכון ואמר לבקש הפניה מהרופא. אולם הרופא שלי מסרב לתת לי הפניה כזו בטענה שגם ככה לא ניתן לעשות כלום בשלב זה. מה אני יכולה לעשות??
    4. מהי המשמעות של גדילת ההמטומה להמשך ההריון? היא צמודה לשליה וממוקמת ע"י הצוואר.

תודה,
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון בסיכון

הוספת תגובה

• המטומה

ד''ר אלי רימון
    29/06/2010

. האם ייתכן ופתאום יש שרירן ברחם? אני אחרי צילום רחם תקין ובהריון הקודם הכל היה תקין.-יתכן כי השרירנים הקטנים גדלים בהריון אך זו לא הבעיה המשמעותית
    2. מה המשמעות ש"חלק מהשליה לא זורם בו דם"? האם זה אמין לחוות דעה כזו בעיקר לאור העובדה שבזוית אחרת - פתאום זה "יכול להיות תקין"? בשבו כזה קשה לקבוע כזו קביעה
    3. הרופא במיון המליץ על מרפאה של הריון בסיכון ואמר לבקש הפניה מהרופא. אולם הרופא שלי מסרב לתת לי הפניה כזו בטענה שגם ככה לא ניתן לעשות כלום בשלב זה. מה אני יכולה לעשות??
    הרופא צודק מבחינה זו שאין שום התערבות כעת. אם הוא מרגיש מנוסה לטפל בכך אין בעיה
    4. מהי המשמעות של גדילת ההמטומה להמשך ההריון? היא צמודה לשליה וממוקמת ע"י הצוואר.- יתכנו עוד דימומים , מדובר בדימום פעיל כנראה על רקע הפרדות קצה השליה.
    יש מקום למעקב קפדני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו