מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- SSA חיובי וסטרואידים-דחוףדנית09/07/2010
שלום לרופאים,
בעברי היריון ולידה תקינה ולאחריו 2 הפלות רצופות. כיום אני בהיריון לאחר IVF בשבוע 26+.
לאחר ההפלות עברתי ברור לקרשיות יתר ונתגלתה קרישיות גבולית מסוג APLA וכמו כן ANTI RO חיובי.במהלך תקופת ההפריות טופלתי בקלקסן אך עם גילוי ההיריון נצפתה המטומה שלוותה בדימומים עד לשבוע 21 ולכן הקלקסן הופסק וסביר להניח שרק לאחר הלידה אשתמש למשך 6 שבועות.
בשל ה-SSA החיובי הרופא הורה לי ליטול סטרואידים ( התוצאה אצלי 26 כאשר המקסימום 20 ) דבר שלא הוזכר לא ביחידה לסיכון גבוה ( בלינסון ) לא באקו לב עובר שיצא תקין ולא ברמטולוגיה.
כאשר הרופא הסביר לי על ההשלכות קצת נבהלתי ואמרתי לו שאנסה ללמוד על הנושא טרם נטילת התרופה. הוא הציע להתייעץ עם הקרדיולוג שיבצע שוב אקו לב עובר בשבוע הבא.
הרופא גם הזכיר שהדבר אינו שכיח מה שעוד יותר הפחיד אותי וזה גם אולי מסביר מדוע הדבר לא הוזכר ע"י שאר הרופאים.
האם כדאי ורצוי ליטול סטרואידים?אציין שההיריון התחיל כלא תקין והוגדר כהפלה מאיימת עד להעלמות ההמטומה והפסקת הדימומים. אני בת 38+ וחוששת מלידה מוקדמת וכדו' ואין לי שמץ של מושג מה ההשלכות בנטילת סטרואידים. כמו כן עליי לעבור דיקור מי שפיר בסביבות שבוע 30 עקב תוצאת חלבון עוברי 1:48. ( הדיקור נדחה בשל ההמטומה )וזה כאמור יכול לגרום ללידה בשלב זה.
מה קורה אם נוטלים סטרואידים ובעקבות הדיקור מתפתחת לידה? הבנתי שהסטרואידים מדכאים את מע' החיסון ואת בלוטת יותרת הכיליה, אם כך מה קורה איתי? עם העובר?
ומה אם לא אקח סטרואידים? יש סיכוי שליבו של העובר יפגע? אודה על התייחסות ואם אפשר הפניה לחומר קריאה בנושא.
תודה רבה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SSA חיובי וסטרואידים-דחוף
פרופ' יריב יוגב10/07/2010אינני סבור שאת צריכה טיפול בסטרואידים
אנא התקשרי ביום א למרפאה בבילינסון (אני מניח מפנייתך כי שם את במעקב) ונדבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' יוגב, תודה רבה! אתקשר ביום א'
דנית10/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' יוגב, תודה רבה! אתקשר ביום א'
דנית10/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' יוגב, תודה רבה! אתקשר ביום א'
דנית10/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)