מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תכנון הריוןפ.11/07/2010
שלום רב,
אני שוקלת הריון נוסף, אך רציתי לדעת מה מומלץ לעשות כדי להערך בהתאם.
בעבר ילדתי ב2004 בשבוע 39 בזירוז עקב חשד לIUGR (ילד נולד במשקל 2.5 ק"ג והכל בסדר איתו).
לאחר מכן הייתה לי הפלה טבעית מוקדת סביב שבוע 8 בערך (לא הייתה התערבות רפואית).
לאחר מכן ילדתי ב2007 בשבוע 31 בקיסרי עקב IUGR סימטרי (ילד נולד 700 גר').
לאחר מכן ב2009 סוף סוף התפניתי וביצעתי בירור לקרישיות ונמצא LAC חיובי ב2 בדיקות בהפרש של 3 חוד'. המטולוגית אמרה שזה מצביע על APLA בהתייחס להסטוריה של IUGR. אמרה שכשאהיה בהריון עליי לפנות אליה לקבלת קלקסן.
כמו כן, תוך בבירור קרישיות לראשונה הייתה לי ירידה בPLT שהגיע עד לרמה של 33 ועלה בחזרה ל135 מעצמו. מאז עשיתי ספירת דם למעקב לאחר חצי שנה וערך PLT היה 102.
עכשיו עשיתי ספירת דם סתם לידע כללי ושמתי לב ששוב PLT הוא 109. כמו כן למרות שהמגלובין מראה לי בנורמה, שאר הערכים כמו IRON, פריטין, MCV, MCH נמוכים. הבנתי שזה יכול להעיד על אנמיה.
לאור הסיפור הארוך הזה, רציתי לשאול מה מומלץ לנו כזוג לעשות לפני ההריון? למה לשים לב? למי לפנות? מה לבדוק? מה הסיכונים? מותר להתחיל לנסות להכנס להריון? מומלץ לוותר על הרעיון בכלל?
תודה מראש על המידע.
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר אלי רימון12/07/2010כדאי לפנות לפני הריון לרופא הריון בסיכון לתכנון קדם הריוני
בהתאם לשיחה תחליטי אם הסיכונים גבוהים מדי עבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)