סטרואידים בהריון - טרשת נפוצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרואידים בהריון - טרשת נפוצה
    אורית
    19/07/2010

שלום רב,
    שמי אורית , בת 28 , מאובחנת כחולה בטרשת נפוצה מזה כשנתיים.
    עד לפני 4 חודשים טופלתי באינרפרון - רביף 22 אשר הופסק לאור נסיונות הכניסה להריון והוחלף באומריגם.

כיום אני בהריון שבוע 8 , מזה מספר ימים אני סובלת מהתקף קשה של המחלה אשר כולל אובדן תחושה בשתי הרגליים, נימול, זרמים וכו'.

לאחר התייעצות עם הנוירולוג המטפל הומלץ לי על התחלת טיפול בסטרואידים ( 1 גרם ל-5 ימים )
    אני בשלב זה נמנעת מלקבל את הטיפול עקב חשש כבד מהמינון הגבוה וההשלכות של טיפול כזה.

אשמח לשמוע האם ניתן לקבל מינון כזה של סטרואידים ומהם ההשלכות שיכולות להיות לו.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סטרואידים בהריון - טרשת נפוצה

פרופ' יריב יוגב
    19/07/2010

הסיכוי להשפעה עוברית נמוך בטיפול פומי בשבוע בו נמצאת ובוודאי שיש מקום להתחלת טיפול כדי להקל על ההתקף
    רצוי כי את מעקב ההריון תעשי במסגרת מרפאה להריון בסיכון גבוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה, שאלה קטנה נוספת

אורית
    20/07/2010

למה הכוונה בטיפול פומי, מדובר על עירוי ורידי של סולומדרול למשך 5 ימים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה, שאלה קטנה נוספת

פרופ' יריב יוגב
    21/07/2010

הבינותי. עדיין יש מקום לטיפול מהאינדקציות שציינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו