מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפני כניסה להריון בסיכון גבוה..אני05/08/2010
שלום,
אני בת 25, לפני כ4 חודשים עברתי אירוע מוחי חריף. למזלי, לא נותרו כלל סימנים מהאירוע ואני מרגישה מציון.
במהלך הבירורים לסיבה לאירוע, ערכו לי בדיקות קרישיות יתר שיצאו תקינות לחלוטין.
בדיקה נוספת שערכו לי הינה אקו ושתי ובו נמצא לי PFO מינימלי.
לאור המימצאים הרופאים אמרו שהחשד העיקרי לאירוע הוא ה- PFO בשילוב נטילת גלולות למניעת הריון. כמובן שהפסקתי באופן מידי את נטילת הגלולות. וכמו כן עברתי צינתור לצורך סגירת ה-PFO.(לפני כחודשיים)
כיום אני נטלת 75 מ"ג פלביקס ו-100 מיליגרם אספירין.
בעוד כ- שלושה שבועות אני אמרוה להפסיק ליטול את האספירין. אך אני מעוניינת להיכנס להריון בקרוב.ולכן אני מתכננת להפסיק את הפלביקס ולהישאר רק עם האספירין.
נאמרו לי גישות שונות בנוגע למועד שבו אני יכולה לנסות להיכנס להריון קרדיולוג אחד אמר לי שלושה חודשים לאחר הצינתור ואחרת אמרה לי 6 חודשים והיה המטולוג שעדיין לא ידע שאני עומדת לעבור את הצינתור שהמליץ על המתנה של כשנה לאחר האירוע.
מה מהם הנכון? מלבד זאת, האם זה נכון שאין שום ממצאים מחקריים לכך שנוצרו מומים בעוברים בעקבות נטילת אספירין ו/או קלקסן במהלך ההריון?
האם אצלי יש סכנה גבוהה יותר למומים או לתמותה בעובר מעצם מצבי? האם עליי לשקול לא להיכנס להריון בגלל מצבי(מתוך חשש לבריאות העובר ולא מבחינה אישית שלי)
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני כניסה להריון בסיכון גבוה..
פרופ' יריב יוגב05/08/2010נעמי שלום
אין מניעה מהריון על קלקסן ואספירין
אינני משוכנע שיש צורך באספירין בכלל או בקלקסן לאחר סגירת ה PFO
יש בכל זאת מקום לברור נוסף
אנא פני למרפאה להריון בסיכון גבוה או קבעי פגישת ייעוץ פרטנית לצורך הכנה מסודרת להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)