שמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון
    הדס
    11/08/2010

שלום רב,
    אני נמצאת בשמירת הריון מלאה מזה כשבועיים בעקבות התקצרות צוואר הרחם לשני ס"מ.
    את מרבית הזמן אני מעבירה בשכיבה מלאה או בחצי שכיבה על הספה - בהוראת הרופא. יש לציין שלפני המנוחה הרגשתי הרבה יותר טוב ממה שאני מרגישה בשבועיים האחרונים - לחץ בישבן ובפי הטבעת, כאבי גב, לחץ בבטן התחתונה... מצד שני אני מפחדת להתהלך בבית ולשבת ישיבה רגילה שיכולים להפעיל לחץ על צוואר הרחם.
    אני אובדת עצות. האם שמירת הריון פירושה בהכרח שכיבה לאורך כל היום? האם התהלכות בבית וביצוע מטלות פשוטות מסכנים את העובר ועלולים להוביל ללידה מוקדמת?
    אנא, תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• לדנה

ד''ר אלי רימון
    11/08/2010

את יכולה לרדת מהמיטה ולשבת מחוץ למיטה וכן להתהלך
    שכיבה ממושכת בעצמה גורמת לכאבי גב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רימון

הדס
    17/08/2010

לאחר בדיקת אולטרסאונד נוספת התברר כי ככל הנראה במקור היתה דינמיקה של צוואר הרחם כתוצאה מציר תת קליני ואין המדובר באי ספיקה של צוואר הרחם. הבדיקות הראו צוואר רחם באורך 3.82 ס"מ אשר אינו מתכווץ בלחץ.
    האם ניתן לחזור "לשגרה"? האם ייתכן כי הדינמיקה הצווארית והצירים נגרמו כתוצאה ממאמץ בעבודה ומדובר באירוע חד פעמי אשר לא יחזור על עצמו או שמא עליי להקפיד על מנוחה יתרה גם כעת שכן אני "נוטה" לתופעה שכזו?
    האם מעקב בעוד שבועיים הוא מספק או שיש צורך לעקוב בתדירות גבוהה יותר?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו