מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת הריוןהדס11/08/2010
שלום רב,
אני נמצאת בשמירת הריון מלאה מזה כשבועיים בעקבות התקצרות צוואר הרחם לשני ס"מ.
את מרבית הזמן אני מעבירה בשכיבה מלאה או בחצי שכיבה על הספה - בהוראת הרופא. יש לציין שלפני המנוחה הרגשתי הרבה יותר טוב ממה שאני מרגישה בשבועיים האחרונים - לחץ בישבן ובפי הטבעת, כאבי גב, לחץ בבטן התחתונה... מצד שני אני מפחדת להתהלך בבית ולשבת ישיבה רגילה שיכולים להפעיל לחץ על צוואר הרחם.
אני אובדת עצות. האם שמירת הריון פירושה בהכרח שכיבה לאורך כל היום? האם התהלכות בבית וביצוע מטלות פשוטות מסכנים את העובר ועלולים להוביל ללידה מוקדמת?
אנא, תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אלי רימון11/08/2010את יכולה לרדת מהמיטה ולשבת מחוץ למיטה וכן להתהלך
שכיבה ממושכת בעצמה גורמת לכאבי גב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רימון
הדס17/08/2010לאחר בדיקת אולטרסאונד נוספת התברר כי ככל הנראה במקור היתה דינמיקה של צוואר הרחם כתוצאה מציר תת קליני ואין המדובר באי ספיקה של צוואר הרחם. הבדיקות הראו צוואר רחם באורך 3.82 ס"מ אשר אינו מתכווץ בלחץ.
האם ניתן לחזור "לשגרה"? האם ייתכן כי הדינמיקה הצווארית והצירים נגרמו כתוצאה ממאמץ בעבודה ומדובר באירוע חד פעמי אשר לא יחזור על עצמו או שמא עליי להקפיד על מנוחה יתרה גם כעת שכן אני "נוטה" לתופעה שכזו?
האם מעקב בעוד שבועיים הוא מספק או שיש צורך לעקוב בתדירות גבוהה יותר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)