מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לIUGR ואגן כיליה מורחב.אורלי18/08/2010
לרופאי הפורום שלום וברכה,
מתנצלת מראש על ריבוי הפרטים.
בת 37, הריון שני, שבוע 33 עובר זכר.
בבדיקת אולטראסאונד שביצעתי היום, לצורך מעקב אחר התרחבות אגן כיליה נמצאו הממצאים הבאים והבלתי מוסברים לי:
א. אגן כיליה שמאלי בגודל 9.9 מ"מ. ימני תקין. (אצין שבסקירה מוקדמת היה גודלו 4.3 מ"מ ובסקירה המורחבת בשבוע 21 היה גודלו כ7 מ"מ. לפני כשבועיים היה גודלו 10 מ"מ)
ב. היקף בטן קטן בכשבועיים מגיל ההריון לפי ווסת אחרון. ושגיל ההריון הסונרי קטן בכשבוע מגיל ההריון לפי ווסת אחרון. 32 לעומת 33. ההיקף שנמדד 277 מ"מ (6)31 שב', בעוד ששאר המדדים התאימו בממוצע ל(6)33 שב'. בבדיקה לפני שבועיים היקף הבטן היה 268 מ"מ (6)30 שב' ושאר המדדים התאימו ל31 שבועות.
ג. כמות מי שפיר מתחת לממוצע AFI: 7.80 מ"מ.
שתי הסקירות היו תקינות מלבד אגן הכיליה השמאלי. לא ביצעתי שקיפות עורפית ולא חלבון עוברי. לא הוסברו לי משמעות הדברים ומה עליי לעשות, לאן לפנות? מהם הסיכונים בנתונים אלה, אלא שאני דתייה וגם ככה לא אעשה דבר. איני מקבלת זאת אני רוצה לדעת מהם הסיכונים ומהי משמעות הממצאים, מהם הכיוונים האפשריים. . מודאגת מאוד ואשמח להבהרתכם למרות הנתונים הרבים.
בתודה מראש אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לIUGR ואגן כיליה מורחב.
פרופ' יריב יוגב18/08/2010מעבר לאספקט האנטומי של אגן כליה מורחב יש חשיבות גם לאלמנט הייעוץ הגנטי במקרה זה
במידה ומעוניינת ביעוץ אישי פרטני תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)