מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח קיסרי עם מחסור חמור בפקטור 11דנה16/11/2007
שלום רב,
בבדיקה אקראית בגיל 16 התגלה מחסור חמור בפקטור 11 (1.5%).
עד היום (12 שנים) לא הופיעו תסמינים לנושא (עברתי כבר עקירת שן, פתיחה של הראש, מחזור סדיר וכו').
כשנכנסתי להריון הלכתי לרופא מומחה (פרופ' מרטינוביץ) שאישר שהכל בסדר ונתן לי מכתב המלצה לחדר לידה לקבלת אפידורל.
היום אני בשבוע 34 והעוברית שלי במצג עכוז ואם היא לא תתהפך אני אאלץ לעבור ניתוח קיסרי.
שאלתי היא:
א. האם יש בניתוח קיסרי יותר או פחות סיכונים עבורי מאשר בלידה רגילה?
ב. האם יאפשרו לי ניתוח בהרדמה אפידורלית ולא מלאה?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי עם מחסור חמור בפקטור 11
ד''ר פאני בר-לוי19/11/2007הי
יש לידע את הרופאים על מחסור חמור בפקטור 11 קיימת אפשרות לדימום יתר ולכן מכינים מראש תחליפי דם מתאימים
לדעתי לא תהיה מניעה לאפידורל בניתוח מוזמן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר פקטור 11
ד''ר אלי רימון19/11/2007בהמשך לתשובתה של ד"ר בר לוי
מתן אפידורל תלוי בחומרת החסר- אין בידי תשובה רשמית של רמת הפקטור אך חשוב לציין כי במקרים של חסר חמור איננו מבצעים אפידורל.
כפי שציינה ד"ר ברלוי יש צורך לידע את רופאי בית החולים שבו תנותחי על החסר כי יש צורך בהערכות למתן מנות פלזמה המכילות את הפקטור. במקרים של חסר חמור יש צורך במתן הפקטור עוד קודם לניתוח.
חשוב מכל במועד קביעת התור לניתוח לידע את הרופא ולהביא מסמך מעודכן או חוות דעת המטולוג המתיחסת לרמת הפקטור אצלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)