מי שפיר ושיליה קדמית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי שפיר ושיליה קדמית
    עינת
    22/11/2010

אני רוצה לעשות מי שפיר בשבוע 18. אין אינדיקציה מבחינת שקיפות וסקר ביוכמי שליש ראשון וכן סקירה ראשונה תקינה לחלוטין
    השיליה שלי קדמית (לא פתח)
    כמו כן ההריון בסיכון עקב קרישיות יתר (פקטור 2 הטרוזיגוט וחסר בפרוטאין S) ואני מטופלת בקלקסן 80
    ילד אחד בביתולאחריו 3 הפלות (2 הריונות כימיים והפסקת דופק בשבוע 13- עובר עם קריוטיפ תקין)
    האם יש סכנה בדיקור עם שיליה קדמית? האם מדקרים דרך השיליה או מוצאים אזור בו היא לא מפריעה? האם זה מגדיל את הסיכון שבדיקור? כמו כן האם דיקור בעבר (בהריון הקודם) בשבוע 32 מלמד משהו על הסיכון האישי שלי בדיוקר בהריון הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר ושיליה קדמית

הוספת תגובה

• מי שפיר ושיליה קדמית - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    23/11/2010

שאלות רבות....
    כעיקרון גם בשליה קדמית משתדלים למצוא חלון שבו ניתן לדקר ללא מעבר דרך השליה אך לעיתים יש צורך לעבור דרך השליה. זו פעולה מקובלת
    יש לזכןר שיש להפסיק הקלקסן 24 שעות טרם הדיקור
    לא פרטת מדוע בצעת דיקור בהריון בעבר בשבוע 32 אך אין זה משנה את הסיכוי לגבי הסיכון בהריון הנוכחי
    המלצתי היא לא לדחות הדיקור לשבוע 32
    במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעות אישית לצורך הערכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהריון הקודם

עינת
    23/11/2010

בוצע דיקור בשבוע 32 בגלל SEVERE IUGR
    בשבועות בהם דיקור רגיל היה רלוונטי- לא היתה אינדיקציה לדיקור (סיכויים בcombined test של 1:8300 וסקירה ראשונה מושלמת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהריון הקודם - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    23/11/2010

אין במידע זה כדי לשנות את תשובתי לשאלתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו