מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צירים מוקדמים ולא סדיריםסיגל30/11/2010
שלום
אני בשבוע 32, מזה כשבוע סובלת מצירים מוקדמים. ברקע זיהום שנגרם עקב אבצס שנוקז ביום חמישי האחרון, מטופלת באנטיביוטיקה - צפורל.
בבדיקות חוזרות ונשנות במיון אין דינאמיקה צווארית
בנוסף עובר גדול - 2100 נכון לשבוע 31+6.
עד היום הצירים היו כמעט סדירים (למרות שלא הוגדרו כך) - כל 10-15 דקות במנוחה.
היום בבוקר המצב השתפר - במנוחה יש ציר כל 30-60 דקות,כבר קשה לעקוב בדיוק. ללא שינוי בעצמת הצירים - לוחצים מאוד אך אינם כואבים.
בפעילות קלה (הליכה בבית, קימה, התכופפות וכדומה - המצב שונה, הצירים תכופים מאוד, כל כמה דקות. דורשים מנוחה.
נשלחתי למעקב הריון בסיכון - התור נקבע לחמישי הבא, בינתיים אני בחופשת מחלה (על ימי מחלה שהולכים ומתכלים)
שתי שאלות לי:
1. האם זה אומר שהמצב משתפר ואני בדרך להפסקת הצירים המוקדמים? האם אוכל לחזור לעבוד במידה והמצב משתפר עוד?
2. אני עובדת בעבודה פיזית - פיזיותרפיסטית. האם אוכל לקבל שמירת הריון בשל המצב הזה, גם ללא סיכון ממשי להריון? העבודה שלי ממש בלתי אפשרית במצב הזה, דורשת הרבה יותר ממה שאני יכולה כרגע
אודה מאוד על תשובתכם, אני קצת חסרת אונים בכל האינפורמציה החלקית שנזרקה לעברי בינתיים
תודה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים ולא סדירים - תגובה
ד''ר אלי רימון30/11/20101. האם זה אומר שהמצב משתפר ואני בדרך להפסקת הצירים המוקדמים? האם אוכל לחזור לעבוד במידה והמצב משתפר עוד? מוקדם להתחייב
2. אני עובדת בעבודה פיזית - פיזיותרפיסטית. האם אוכל לקבל שמירת הריון בשל המצב הזה, גם ללא סיכון ממשי להריון? העבודה שלי ממש בלתי אפשרית במצב הזה, דורשת הרבה יותר ממה שאני יכולה כרגע-את צריכה לגשת לרופא תעסוקתי על מנת לקבל הקלות בעבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות
סיגל01/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)