שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    טלי
    16/01/2011

רקע: לא בהריון ולא נוטלת גלולות. אני סובלת מכאבי מעי ותופעות גסטרו חריפות סביב תנודות הורמונאליות (מחזור וביוץ וכו') וממעין סימפטומים דמוי מעי רגיז קיצוני כתולדה של תנודות הורמונאליות. בנוסף, יש לי פוליפ שגורם לדימומים קלים מאוד מדי פעם (ונאמר לי לא לגעת בו בשלב זה). בתוך כך, היו לי כמה אירועים שאני חוששת שאולי פגעו באיברי הרבייה, במובן זה שאם אכנס להריון יכול להיוולד עובר פגום כתוצאה מאותם פעולות.:
    אחד הסימפטומים מהם אני סובלת הוא לחץ בטני חזק, במיוחד כאשר יש משהו הלוחץ או אפילו מתככך עם הבטן, (אפילו בגדים צמודים) עד כדי כך שמאוד קשה לי לשכב על הבטן ואם אני נרדמת על הבטן אני מתעוררת מכאבים ומיד משנה תנוחה (בד"כ אני מצליחה להרדם על הבטן רק אחרי פעילות מעי מאסיבית שכאמור מופיעה סביב תנודות הורמונאליות). באחד הלילות האחרונים במהלך השינה הסתובבתי בטעות על הבטן (מתוך שינה) וכאשר הבטן באה במגע עם המזרן חשתי כאב אקוטי מאוד כמעין חבטה חזקה ואגרוף חזק לתוך הבטן. הכאב התמתן אחרי ששיניתי תנוחה אך דומני שראיתי דימום קל או הכתמה בבוקר ואני לא יודעת האם זה קשור לחבטה/ל"אגרוף" בבטן או לפוליפ כי החשש שלי זה שאם זה לא קשור לפוליפ אולי זה כתוצאה מהחבטה? ואם כן, האם זה ביטוי לפגיעה פנימית באברי הרבייה היכולים לגרום לנזק לעובר פגום אם אכנס להריון? שאלה זו רלוונטית גם לאירוע הבא: במחזור בד"כ הלחץ על הבטן גובר ובמחזור האחרון חשתי לחץ בטני חזק מאוד (שזה לא חריג אצלי) אך הוא החריף במיוחד כאשר התיישבתי למרוח משהו על כף הרגל. תנוחת הרכינה והתכופפות בישיבה כלפי כף הרגל החריפה מאוד את הלחץ (והרגשתי במקביל גם תכונה והתכווצויות במעי) עד כדי כך שלא יכולתי להמשיך להתכופף ונאלצתי להפסיק את הפעולה. האם יתכן כי התנוחה שהחריפה את הלחץ הבטני פגעה לי באברי הרבייה (היה לי בהמשך דימום מאסיבי אך זה קורה לי לעיתים גם בלי קשר לתנוחה שעשיתי כך שקשה לי לבודד אם הדימום החריף בעקבותיה ואם כן, אם, שוב, הוא ביטוי לפגיעה במערכת הרבייה היכולה לגרום לנזק לעובר פגום אם אכנס להריון? אציין כי לאחר מכן, לא חשתי המשך של הכאב. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    16/01/2011

אין קשר בין המתואר ופגיעה באברי הרביה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טלי
    16/01/2011

תודה רבה על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו