מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפילה, מיעוט מים, שאלה:אלישבע03/02/2011
שלום. אני בשבוע 35+5 להריוני. מטופלת בקלקסן עקב APLA.
עד כה מעקב הריון בסיכון צמוד מאוד, והכל תקין. ברוך ה'.
חויתי אתמול נפילה עם חבלה ממש קלה ובכלל לא באזור הבטן. אושפזתי ליממה להשגחה כי ככה הרופאה שלי הורתה לי. המוניטור היה שקט (מעט צירונים אבל אמרו לי שזה נורמלי לשבוע) והבוקר לפני השחרור אולטרסאונד הורה על מיעוט יחסי (9) של מי שפיר, לראשונה. עד כה תמיד היתה כמות מים תקינה.
הודרכתי לבצע מעקב אחרי כמות המים, וגם אחר לחץ דם (אתמול היה קצת גבוה: 150/90, ברגעים שהייתי מבואסת מרעיון האישפוז. בערב היה שוב 120/70) ולפי זה יקבעו את מועד הלידה.
במקור היא מתוכננת ל38 מלא, אם תהיה סיבה להקדים זה יהיה שבוע אחד קודם.
שאלתי:
מה אני יכולה לעשות, אם בכלל, כדי להחזיר את כמות המים לגדר התקין?
מה הקשר, אם יש קשר, בין הנפילה למיעוט הזה? (לא הרגשתי שום דבר שדומה לירידת מים)
באיזו רמה מיעוט יחסי של מים מהווה אינדיקציה להקדמת השראת הלידה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה, מיעוט מים, שאלה: - תגובה
ד''ר אלי רימון05/02/2011אין קשר לנפילה
אין בידך להשפיע על כך
אם כמות המים פחות מ-5 או האטות בניטור יהיה צורך בהשראת לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)