מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומים בהריון תאומים מהשבוע ה-16קרן13/02/2011
שלום רב,
אני בשבוע 17.5 הריון תאומים לאחר IVF. לפני כשבוע וחצי הופיע דימום שפשוט לא הפסיק לרדת (אך במינוחי הרופאים הוגדר כדימום מזערי..), נסעתי למיון,שם עשו לי בדיקת אולטרסאונד בה תודה לאל נצפו 2 העוברים ובעלי דופק. הרופא אמר שלדעתו נגרם הדימום מסקירת המערכות שעשיתי כמה ימים קודם לכן או שפשוט התייבשתי וכתוצאה מהתכווצות הרחם נגרם הדימום.הושארתי להשגחה בשך 3 ימים ובמהלכם נחלש הדימום והופיע כהפרשות חומות. טרם שחרורי מביה"ח ביצעו בדיקת אולטרסאונד, נצפו שוב 2 העוברים עם דופק ותנועות (תודה לאל), נפח מי שפיר תקין וצוואר הרחם סגור. הורו לי להשאר במנוחה שבוע והמליצו על הפנייתי למרפאה לסיכוני הריון. במהלך שבוע שלם נמשכו הפרשות מעטות חומות, אך ביום ו' האחרון הופיעו כתמי דם אדומים (נראים כדם טרי) ובכמות לא קטנה כ"כ, אם כי הרבה פחות מאשר זו שבאתי עימה למיון בפעם הקודמת.נסעתי שוב למיון, נבדקתי והרופא אמר שנכון לעכשיו הכל תקין ואינו יודע להסביר מהיכן הדימום. כמו כן, הוא בכלל לא ראה דימום כלשהו בפנים (לא טרי ולא ישן). במשך היומיים שעברו, ממשיכים הדימומים (אדום + חום) ושאלתי היא- ממה זה יכול לנבוע? אני במנוחה כל היום ולא עושה כל פעילות מאומצת! גם כיצד ייתכן שהוא לא ראה כל דימום ואני עדיין ממשיכה לדמם?!
זה הריון ראשון ואני ממש לחוצה..
להתייחסותכם אודה (וסליחה מראש על האורך..).
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים בהריון תאומים מהשבוע ה-16 - תגובה
פרופ' יריב יוגב13/02/2011לא ניתן על סמך הנתונים בשאלתך לחוות דעה מדויקת לגבי מקור הדימום ללא בדיקה קפדנית ובדיקת סונר. קרוב לוודאי כי מקור הדימום הינו השליה במידה ומעוניינת קבעי פגישית יעוץ אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' יוגב
ק13/02/2011מה הכוונה שמקור הדימום הוא בשיליה?בדקו אותי מספר רופאים ואף אחד לא העלה את זה, כך שזה חדש לי. .הם אמרו לי שאין שיליית פתח, אך מעבר לא הוסיפו.
כמו כן, תוכל לפרט מהי בדיקת סוגר?
בברכה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' יוגב - תגובה
פרופ' יריב יוגב14/02/2011הכוונה לבדיקת סונר
רוב הדמומים במידה ומקורם לא מצוואר הרחם הרי שמקורם בד"כ באזור ניפרדות שלייתי קטן
ללא בדיקה ובדיקת סונר מקיפה לא ניתן לדעת
יש לדימומים הללו משמעות מבחינת הסיכון ללידה מוקדמת
במידה ומעוניינת תרמי תגישת ייעוץ אישית פרטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)