מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון תאומים וניתוח קיסריאיילת19/02/2011
שלום,
אני בהריון עם תאומים (לא זהים), שבוע 37+2. המובילה במצג ראש והשני כנראה גם (נכון ללפני שבועיים היה לפעמים ראש ולפעמים רוחב).
זהו הריון שני שלי, כשהראשון הסתיים בלידה רגילה.
המטרה הראשונה שלי היא מניעת סיכונים לעוברים. הבנתי שלידות תאומים מסתבכות לעתים קרובות, בעיקר בעובר השני. מאידך, הבנתי שגם בניתוח קיסרי יש סכנות לעובר (מצוקה נשימתית וחתכים מסכין הניתוח).
השאלה שלי היא האם מבחינה סטטיסטית ניתוח קיסרי אכן פחות מסוכן לעובר מלידה רגילה? האם, סטטיסטית, כדאי לי בכל זאת לנסות לידה רגילה, ומקסימום לסיים אותה בקיסרי, או שהדקות מהרגע שמגלים שיש עובר במצוקה ועד שמחלצים אותו בניתוח הן קריטיות ובסופו של דבר יש יותר סיכוי לנזק לעובר מבניתוח קיסרי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים וניתוח קיסרי - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/02/2011קשה לתת ייעוץ מסודר רק על סמך הכתוב. יש לשקול את ניסיון הצוות וחדר הלידה בט אמורה ללדת
במידה ומעוניינת לצורך ייעוץ מקיף קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)