מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צוואר רחם מקוצר- בבקשה זה דחוףשימרית27/02/2011
שלום רב,
אני בשבוע 29 להריון ואני קצת מודאגת.
בשבוע 25 להריון הופיע אצלי דימום הלכתי לבית החולים חיברו אותי למוניטור ובמוניטור נראו צירים קטנים ולא סדירים הרופא במיון בדק לי את אורך צוואר הרחם לראות שהוא לא התקצר לי עקב הצירים ואכן הצוואר נשאר ארוך והוא הציע לי לקבוע תור לרופא נשים שלי בעוד כשבוע לראות שאין שינוי.
כאשר ביקרתי אצל הרופא נשים הוא בדק לי את אורך צוואר הרחם עם האצבע (בלי אולטרסאונד וגינלי) ואמר שיש לי התקצרות ושאני צריכה להיות בבית במנוחה ולשתות הרבה ואכן ה מה שעשיתי ובאמת הרגשתי דיי טוב.
לאחר שבועיים בערך הגעתי אליו שוב לביקורת ושוב הוא בדק לי את אורך צוואר הרחם עם האצבע וללא אולטרסאונד ואמר לי שיש לי ממש התקצרות וזה הגיע 12 מ"מ (אז הייתי בשבוע 26+4) ושהוא מקווה שאני לא אלד בחודש הקרוב לא נתן לי שום טיפול ושיחרר אותי הביתה.
אני ממש נלחצי מהדברים שהוא אמר לי ולמחרת בבוקר החלטתי שאני הולכת למיון ומה שצריך לעשות יבדקו אותי שם הגעתי למיון חיברו אותי לנולים כי ראו במוניטור צירים קטנים ולאחר מתן הנוזלים הצירים עברו נכנסתי לרופא והוא בדק אותי סיפרתי לו את כל הסיפור וגם הוא היה המום בבדיקת אורך צוואר שהוא עשה לי עם האלטרסאונד נראה שהאורך צוואר שלי 3.4 ס"מ (זה תקין?) אבל עדין שאני אנוח ולקבוע ביקורת אצל רופא הנשים. לאחר המקרה החלטתי שאני לא חוזרת אל אותו הרופא והחלפתי רופא ועכשיו שהייתי בביקורת הוא עשה לי בדיקה של אורך צוואר ע"י אולטרסאונד חיצוני מפני שהוא לא רוצה יותר מידי לגעת שם באולטרסאונד החיצוני האורך צוואר שלי היה 3.4 ס"מ
האם האולטרסאונד החיצוני ודאי כמו הפנימי??
האם אפשר לדעת אורך צוואר ע"י מדידה באצבע???
אשמח לדעת מהי דעתך בעניין ומה אני צריכה לעשות... כי למרות הכל אני עדין בלחץ
זהו הריון ראשון שלי עד המקרה היה ההריון תקין וכל הבדיקות שעשיתי גם היו תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר רחם מקוצר- בבקשה זה דחוף - תגובה
ד''ר אלי רימון28/02/2011השיטה המדויקת ביותר זה סונר וגינלי-פנימי
יתן להעריך אורך צואר גם בבדיקה ידנית
אורך צואר 34 ממ הוא תקין ואין לך ממה לחשוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)