כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות
    רחל
    06/03/2011

שלום
    קצת רקע- הריון ראשון הסתיים בשבוע 9 הפסקת דופק.
    הריון שני- הסתיים שבוע 21 צירים -וילדה.שללו אי ספיקת צוואר הרחם בגלל שהעובר נשלח לנתיחה ומצאו רק בשיליה סימנים שיכולים להעיד על הפרדות שיליה.
    *ההריון הנוחכי ברוך ה' שבוע 17 בדיוק אך לצערי לא ממש קל משבוע 9 דימומים חזקים כמו ווסת שהיה מלווה בכאב בטן תחתונה,אושפזתי בבית חולים לכמה ימים ולא נעשה שום טיפול פרט למנוחה,בבית חולים ביצעו אולטרסאונד שנצפו 2 המטומות כל אחת בגודל 21/22 ו18/23 כמו כן נאמר שראו אצלי הפרדות שיליה חלקית.מאז אני בבית במנוחה עם שתיה מרובה לפחות 2 ליטר ביום לא עושה כלום פרט מלשכב ולשבת -במובן קימה למקלחת ושרותים.
    הדימומים עברו וחזרו לסירוגין לרוב הכתמות חומות עם ריח רע. בכמה ימים לא היה כלום ואתמול שוב החלו דומימים נסעתי לבית חולים בדקו באולטרסאונד-יש דופק ברוך ה' יש תנועות-בטן רכה ללא רגישות PS-הפרשות דמיות
    PV- צוואר סגור
    TAS-עובר חיוני
    אורך צוואר- 31מ"מ
    הרמת קרומים קלה.
    סטיק -שתן תקין

דופק-125
    לחץ דם-133/80
    חום 37.2
    שוחרתי להמשך מעקב אצל רופא מטפל
    כמה שאלות בנוגע להכל: (הרופא המטפל שלי -הריון בסיכון,כרגע נמצא בחול ויש לי תור אליו רק ביום שיש.
    אשמח לקבל קצת דעה מקצועית:
    1. האם הרמת קרומים קלה יכולה להיספג?
    2.לצערי לא מדדו לי המטומות ולא ציינו כלום לגבי המטומות-יכול להיות שהן נספגי?
    3.האם אורך צוואר הרחם לשבוע 17 31מ"מ זה לא קצר מידי?
    השאלה נשאלת כי לא שללו היסטוריה של 100% לגבי אי ספיקת צוואר הרחם וכן נאמרה לי שבמידה ותהיה התקצרות יהיה צורך בתפר-למרות שידוע לי שבמידה ויש דימומים לא בצעים תפר צווארי-האם כך הדבר?
    4.יש לי עיקצוצים מדי פעם בנרתיק,האם הדבר מסוכן או שיכול להיות כתהליך של השינוי ברחם ודבר נורמאלי.?
    5 בערבים נהיה לי יותר קשה להזדקף בהליכה מרגישה כמו לחץבבטן תחתונה,האם זה עקב העובדה שהעובר לוחץ על שלפוחית? כי יש לי תחיפות במתן השתן לעיתים תכופות מאוד. או שדבר מסוכן למרות שנבדקתי אתמול בבית החולים?
    6. החשש הגדול שלי לצירים מוקדמים ולכן ברצוני לשאול לגבי טיפול בפרסולט -למי ניתן הטיפול והאם טיפול בפרסולט יכול להיות סוג של טיפול מונע לבעיית צירים עתידיים? אם זה לא מזיק או כדאי שאתחיל עם זה?
    7. טיפול בפרגרסטרון-למי מיועד ובאיזה מקרים? האם יכול לעזור לי?
    8. בנוסף הסקירה הראשונה עדיין לא ביצעתי הרופא שלי העדיף שיבצע אותה בשבוע 18
    בגלל שרוצה לעשות רת הסקירה על הבטן ולמנוע ממני כאבים מיותרים והגברת הדימומים-האם זה לא מאוחר מדי לסקירת מערכות מוקדמת?
    9. שאלה נוספת: האם יש המלצה להמשך הטיפול פרט למה שאני עושה היום= מנוחה,לא מקיימת יחסי מין,שתיה מרובה,לקיחת כדורי ברזל פרוגרדומנט 325mg ולקיחת prenatal

סליחה על אורך ותודה על הסבלנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    06/03/2011

1. כן
    2.כן, אך לא ניתן לדעת ללא בדיקה
    3. כן
    4. לא ניתן לדעת ללא בדיקה אך בדרך כלל ממצא תקין
    5.לא ניתן לדעת ללא בדיקה אך בדרך כלל ממצא תקין
    6. לא באופן מונע ואין צורך כרגע בטיפול
    7. במקרים של לידה מוקדמת בעבר או קיצור של צוואר הרחם בהריון הנוכחי על פניו כעת אין התוויה לטיפול.
    8.לא
    9. לא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו