חלבון עוברי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון עוברי
    הילה
    17/03/2011

היי
    אני בת 29.
    הריון ראשון, הפלה טבעית לאחר אי המצאות דופק, הפלה באיזור שבוע 10.
    לאחר שלושה חודשים שוב נקלטתי נצפה דופק אך גם המטומה המלווה בדימומים.
    באיזור שבוע 14 הדימומים הופסקו, עשיתי שקיפות עורפית יצאה 1 מ"מ עובי, ו- 1:6032 לת"ד, כמו כן נצפתה עצם אף.

כיום בשבוע 20.
    בדיקת חלבון עוברי יצאה כך:
    AFP - 1.59
    NG\ML - 79.6

HCG - 3.57
    IU\ML - 93.3

UE3 - 0.61
    NG\ML - 1.08

סיכון לת"ד לפי גיל בלבד - 1:964
    סיכון לת"ד לפי גיל ובדיקות ומועד לידה 1:103.

אתמול(יום רביעי) הייתי בייעוץ גנטי בקפלן, קבעתי דיקור ליום שני ולמרות הקושי החלטנו אני ובעלי לשלם 1200 ע"מ לקבל את התוצאה תוך 24 שעות, אני לא אעמוד בהמתנה של חודש פלוס.
    אני רוצה לשאול אותך, קראתי הרבה בפורומים ובחלק ממקרים דומים לשלי ראיתי שהמליצו להקדים את סקירת המערכות המורחבת שכן בגלל ה- HCG הגבוה יש סיכוי לאי התפתחות ועיכוב בצמיחה,כששאלתי בייעוץ נאמר לי שאין צורך, מה את ממליצה? אגב, יש סיכוי שהתוצאה כה גבוהה בגלל הדימומים מתחילת ההיריון?
    בנוסף, תני לי טיפים לדיקור, אני נורא לחוצה מזה ובגדול אני מאוד אופטימית פשוט עברתי כבר הפלה ואני תמיד חושבת על זה שהיום הייתי צריכה כבר ללדת ובהיריון השני הנוכחי כל פעם יש משהו חדש.
    בבקשה תעודדי אותי, למה הסיכוי כל כך גבוה?
    סליחה על האורך אני פשוט מאוד טרודה.
    תודה

הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי

הוספת תגובה

• להילה- עונה לך מנסיוני- אני לא רופא

נירה
    18/03/2011

גם אני קיבלתי בתוצאת חלבון עוברי HCG גבוה- מעל 4 - מה שהקפיץ לי את תוצאת הסיכון לגבוה מאוד.
    עברתי דיקור כי אני בת 36 וגם בגלל התוצאה. לי הסבירו שההורמון הזה קשור לשלייה בד"כ ולכן צריך להיות במעקב הריון בסיכון- עברתי לשם בשבוע 27- מה שצריך זה מעקבי גדילה וזרימות בשלייה, מדידות לחץ דם ומשקל יותר תדירות מבהריון רגיל.
    לפעמים הערך הזה קשור גם לתסמונת דאון לכן המליצו על דיקור , אבל אם שקיפות וסקירה ראשונה תקינות רוב הסיכויים שהכל בסדר.
    ודבר ראשון ששאל אותי רופא הנשים אם היו דימומים בתחילת ההריון כי זה קשור לרמת ההורמון .אצלי לא היו אבל קראתי שלך היו.
    הדיקור עצמו לא כואב, ועובר במהירות , צריך להקפיד על מנוחה ושתייה והכל יעבור בשלום .בהצלחה!!

***מקווה שהרופאים לא כועסים שעניתי , אני מבינה את המתח כי הייתי באותו מצב ורציתי להרגיע עד לתשובתכם :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו