מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שליית פתח גבולית -שירה19/03/2011
שלום רב,
בסקירת מערכות מוקדמת בשבוע ה-16 עלה כי כרגע ישנה שליית פתח גבולית (לדברי הרופא, מכסה חלק ניכר מהפתח, אך לא לחלוטין). לפני שבועיים היו לי במהלך יממה אחת שלושה דימומים קצרים, אשר נפסקו מעצמם ולא חזרו מאז.
מלבד זאת, הריון תקין. קדמו לו שני הריונות תקינים שהסתיימו בלידה טיבעית. אני בת 36.
יש לי מספר שאלות בהקשר לממצא של שליית פתח:
1. האם יש מגבלות הקשורות לטיסות, מאמץ פיזי או קיום יחסי מין? (כחלק מעבודתי אני טסה לפרקים...)
2. מה הסבירות לכך שהשילייה "תעלה" וניתן יהיה ללדת באופן טיבעי?
3. האם הדימומים הקצרים שהיו לפני שבועיים יכולים להיות קשורים למצב השילייה?
4.האם בשל היותה שיליית פתח אמור דימום להוות סמן מטריד יותר מאשר בהינתן שילייה במצב רגיל?
אני אמורה לטוב בעוד 3 ימים ואשמח לדעת אם יש מגבלה שעלי להיות ערה אליה...
תודות,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליית פתח גבולית - - תגובה
פרופ' יריב יוגב20/03/20111. אין מניעה מטיסה יש להמנע בשלב זה מיחסי מין עם חדירה
2. יש להעריך זאת עוד מספר שבועות בסונר. סבירות בינונית
3. כן
4. לא בהכרח. אך לפחות יותר "קל" להסבירו
כעיקרון אין מניעה אך התיעצי עם הרופא המטפל המכיר אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)