הרופא המטפל המליץ על תפר צווארי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרופא המטפל המליץ על תפר צווארי
    שירה
    01/05/2011

אני כרגע בהריון רביעי. בשני ההריונות הראשונים, שהיו בעקבות טיפולים, לא התפתח דופק ועברתי שתי גרידות. מההריון השלישי, שהיה לאחר עוד טיפולים רבים, נולדו לי ב"ה תאומים מקסימים, בני כמעט שנתיים עכשיו. בהריון השלישי הרופא המטפל המליץ על תפר צווארי מטעמים מניעתיים, למרות שלא היה לי עבר של אי ספיקה צווארית (ההריונות הקודמים לא התקדמו מעבר לשבועות המוקדמים) על רקע הרחבות צוואר הרחם בעבר (בנוסף לשתי גרידות עברתי מספר היסטרוסקופיות, כולל ניתוחית) והעובדה שמדובר בתאומים. עברתי את התפר ואכן בשבוע 21 החלו צירים מוקדמים והיה קיצור של צוואר הרחם שלמעשה הוחזק על גבי התפר עד למועד הלידה, בשבוע 34 (ירידת מים וצירים חזקים שחייבו הוצאה מיידית של התפר).
    כיום אני בהריון ספונטני, עם עובר יחיד ומיוחד. השאלה היא אם לאור העבר יש מקום לשקול תפר שוב או שאפשר בלב שלם לוותר על ה"תענוג"?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תפר צווארי - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    02/05/2011

באופן ברור לא היה מקום לתפר צווארי בהריון השלישי
    לגבי ההריון הנוכחי יש צורך בפרטים נוספים לצורך גיבוש המלצה
    במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו