מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ לגבי שמירת הריוןלילך22/05/2011
שלום רב,
אני בשבוע 16, הריון IVF (הפריה שביעית) לאחר 2 הפלות, בעלת רחם שרירני + 3מיומות ברחם בגודל 4 ס"מ בערך, לפני שנה עברתי ניתוח בפתיחת בטן ולהסרת שרירנים על מנת שאוכל לקדם את נושא הפוריות (הפלה אחת היתה לפני הניתוח, והפלה שניה לאחר הניתוח), מתחילת ההריון היו הכתמות בניגוב של דם (הולכות וחוזרות), וכיום לאחר הפסקה שוב יש לכתמות, והתבקשתי להיות במנוחה, בעלת שליה נמוכה שאינה מכסה את הפתח, כרגע אני ישנה רק על הגב מאחר ויש לי כאבים בשני הצדדים (לפי בדיקת הרופא כנראה בעקבות המיומות).
ברצוני להדגיש כי עקב הרחם השרירני, היתה ראות קשה בבדיקת השקיפות ובסקירה המוקדמת שבצעתי (ולכן נקבע לי תור לנסיון נוסף לסקירה נוספת).
מאחר שבדיקת הPAP-A לא יצאה תקינה , ובבדיקת השקיפות מתחת לתשובה נרשם ראות קשה עקב מבנה הרחם, ובסקירה נרשם נסיון נוסף - אם יצליחו בכלל לראות משהו
ולפי הנתונים הנ"ל עלי לבצע דיקור מי שפיר, אבל מאחר והרחם שרירני והשליה נמוכה הסיכון הוא כפול ומכופל לפגיעה ברחם/ להפלה וכיוצ"ב, אבקש לדעת לאור המלצת הרופא למנוחה להמשך ההריון:
מה הם סיכויי שתאושר לי שמירת הריון ? (לפי ידיעות שקראתי באינטרנט רחם שרירני נחשב הריון בסיכון גבוה)
אודה לתשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לגבי שמירת הריון - תגובה
ד''ר אלי רימון22/05/2011לדעתי תאושר לך שמירת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)