מס' שאלות על הריון עם תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מס' שאלות על הריון עם תאומים
    טליה
    03/01/2008

שלום,

אני בשבוע 7, הריון ספונטני עם תאומים (2 שקים נפרדים).
    יש לי כמה שאלות במס' נושאים:
    1. לא נדבקתי בעבר ב- cmv וכרגע אני במעקבים של בדיקות דם אחת לשבועיים שלושה כדי לוודא שחלילה כעת אני לא אדבק. עד איזה שלב בהריון יש להמשיך ולבדוק זאת כלומר - האם זה נכון שהדבקות ראשונית בשליש הראשון בלבד עלולה להזיק לעוברים?
    2. בהריון עם תאומים בדיקת החלבון העוברי היא כמו בבדיקה עם עובר אחד? בשבוע 17 בערך?
    מה נחשבת תוצאה שפחות ממנה נדרשת בדיקת מי שפיר (כפי שפחות מ- 380 בעובר יחיד)?
    יש בכלל צורך בבדיקת חלבון עוברי או שניתן להסתפק בבדיקת שקיפות עורפית במידה ותוצאותיה תקינות כמובן.
    3. באיזה שלב עליי להתחיל את המעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה? איך זה מתבצע - דרך הקופה (אני חיפאית ושייכת לקופ"ח כללית) אחת לכמה זמן צריך להגיע ומה בודקים בדיוק - לחץ דם, סטיק בשתן וכד'?
    4.בשבועיים האחרונים אני מרגישה לפעמים קוצר נשימה קל שגורם לי לעצור את הדיבור למשל כדי לקחת אויר, וגם לא תוך כדי שיחה ישנה תחושה של מעט מחסור בחמצן שדורש לקיחת נשימות עמוקות.
    האם זה אופייני למצב של תחילת הריון?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תאומים

ד''ר אלי רימון
    04/01/2008

1. רצוי לחזור כל כ- 8 שב עד שב 24-25 , מעבר לכך הבירו שהוא במי השפיר יסתיים קרוב ללידה
    גם הדבקה בטר 3 יכולה להביא לפגיעה עוברית
    2.נושא TT בהריון תאומים כי התרומה היא משני עוברים. אני אנני שולח לבדיקה זו ומסתמך על שקיפות וסקירות. אם לפי גיל קיימת אנדקציה או בעיה בסונר להחלטת האישה
    3.מעקב הריון בסיכון מתחילת ההריון
    4.לא אופיני בשלב זה. מומלץ להבדק אצל רופא מטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו