מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכרת היריון - דחוףלין09/06/2011
שלום לרופאים המקצועיים,
אני בשבוע 28+ ונקלטתי לסכרת היריון. יש לי תור אצל הדיאטנית ביום ראשון, אך אני רוצה להקדים ולשאול אותכם כמה שאלות-
1. האם הסכרת נמשכת גם אחרי הלידה? פשוט שמעתי שזה יכול לגום לבעיות בעתיד וזה נמשך וכו'.. ונורא נבהלתי- האם זה יעבור אם מטפלים בזה כמו שצריך?
2. עד שיגיע תורי ליום ראשון , התחלתי לצמצם בכמות האוכל ולהיות יותר סדירה, כלומר ארוחה קלה כל שעתיים-שלוש. שלשום בעלי מדד לי את כמות הסוכר במכשיר ביתי שיש לנו- בצום- אחרי שהתעוררתי- יצא 128, אחרי יום יצא לי 121, ואחרי יומיים יצא 109(אצבע ביד ימין)ו 121(אצבע ביד שמאל). נורא שמחתי שזה יורד. אך אתמול בלילה בסביבות 10, אכלתי חטיף דגנים בטעם מייפל ותמר המכיל 68 קלוריות, וקצת בוטנים אמריקאיים, בהמשך היום הקפדתי על ארוחות מסודרות.היום בעלי מדד לי שוב בצום אחרי שהתעוררתי ויצא 128!!! ממה זה יכול להיות? והאם המצב שלי תקין? אני נורא מודאגת.
3. האם הסכרת הגבוהה מזיקה לעובר?
4. אני נורא אוהבת לאכול מלוח, הגוף שלי דורש את זה. האם קצת במבה או ביסלי או כל חטיף אחר יכול לגרום לעלייה בסוכר ויזיק לי ולעובר?
-אשמח לקבל פרטים, ואשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי,כי אני נורא מתוסכלת עד שלפעמים אני בוכה מרוב שאני דואגת, במיוחד לעוברית שלי.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת היריון - דחוף - תגובה
ד''ר אלי רימון10/06/2011האם הסכרת נמשכת גם אחרי הלידה? פשוט שמעתי שזה יכול לגום לבעיות בעתיד וזה נמשך וכו'.. ונורא נבהלתי- האם זה יעבור אם מטפלים בזה כמו שצריך? בחלק קטן מהמקרים יש סוכרת לאחר ההריון ולכן עושים העמסת סוכר
2. עד שיגיע תורי ליום ראשון , התחלתי לצמצם בכמות האוכל ולהיות יותר סדירה, כלומר ארוחה קלה כל שעתיים-שלוש. שלשום בעלי מדד לי את כמות הסוכר במכשיר ביתי שיש לנו- בצום- אחרי שהתעוררתי- יצא 128, אחרי יום יצא לי 121, ואחרי יומיים יצא 109(אצבע ביד ימין)ו 121(אצבע ביד שמאל). נורא שמחתי שזה יורד. אך אתמול בלילה בסביבות 10, אכלתי חטיף דגנים בטעם מייפל ותמר המכיל 68 קלוריות, וקצת בוטנים אמריקאיים, בהמשך היום הקפדתי על ארוחות מסודרות.היום בעלי מדד לי שוב בצום אחרי שהתעוררתי ויצא 128!!! ממה זה יכול להיות? והאם המצב שלי תקין? אני נורא מודאגת.- הערכים מצביעיים על סוכרת ברורוה שדורשת התערבות בדיאטה. חכי ליעוץ המסודר
3. האם הסכרת הגבוהה מזיקה לעובר? בעיקר גדילה מואצת של העובר
4. אני נורא אוהבת לאכול מלוח, הגוף שלי דורש את זה. האם קצת במבה או ביסלי או כל חטיף אחר יכול לגרום לעלייה בסוכר ויזיק לי ולעובר? מזון מלוח מעלה ל"ד, בחלקם חבוי גם סוכר
-אשמח לקבל פרטים, ואשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי,כי אני נורא מתוסכלת עד שלפעמים אני בוכה מרוב שאני דואגת, במיוחד לעוברית שלי.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)