מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לקחת פרסולטshironi09/06/2011
אני בשבוע 31+3 . החל משבוע 26 חלה התקצרות של צוואר הרחם והתארכות חזרה. האורך המינימלי הוא 18 מ"מ והיום הוא 22. יש לי צירים כל החודש, אבל מדובר בכאבי בטן תחתונה שהגיעו לתדירות יומיומית ,אם כי לא נראו במוניטור העקבי שאני מבצעת. בהריון קודם היתה לי פתיחת צוואר רחם בשבוע 32 (2 ס"מ) אבל ילדתי בשבוע 38 +5 ולכן עד עתה לא נתנו לי למשל פרוגרסטרון. לאור תלונות שלי על כאבים ולמרות שאורך הצוואר מעל 15 מ"מ הרופא ניאות לרשום לי פרסולט לשלושה שבועות הקרובים (יש לציין כי בית החולים החליט שלא לתת לי בשלב זה זריקה להבשלת ריאות). האם כפי ששמעתי הפרסולט אינו אפקטיבי באורך צוואר רחם כמו שלי? האם יש לשימוש בו נזק להריון זה או להריון עתידי? אני סובלת מלחץ דם נמוך (90/60 ואפילו פחות בהריון). האם בנסיבותת כאלו כדאי לי לקחת את הפרסולט עד שבוע 34?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקחת פרסולט - תגובה
ד''ר אלי רימון10/06/2011פרסולט יכול להאט קצב צירים באופן זמני אך איננו מונע קיצור צואר
במקרה שלך אני לא רואה צורך או יעילות של הטיפול
לטיפול סיבוכים כולל ירידת לחץ דם וסחרחורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)