התעלמות מחוות דעת-נכות כללית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעלמות מחוות דעת-נכות כללית
    בן
    29/07/2011

שלום רב, בחודש מאי האחרון הגשתי תביעה לנכות כללית.
    לאחרונה קיבלתי את הפרוטוקול. בפרוטוקול צוין שקיבלתי 30 אחוזי נכות.
    הפרעת אישיות 20 אחוז לפי תקנה 34 ג' משנת 2009
    10 אחוז בגלל הפרעה נוירולוגית משנת 2009

קודם כל מוזר שזה משנת 2009 כי אני הגשתי רק לפני 3 חודשים. אבל השאלה היא כזאת: הגשתי להם מסמכים עדכניים מפסיכיאטר שבדק אותי ואבחן אצלי הפרעות נוספות לפי תקנה 34.
    כלומר מעבר להפרעת אישיות שביטוח לאומי הכיר בהם, יש עוד 2 ליקויים שממש ב-3 חודשים האחרונים אובחנו ע"י פסיכיאטר וביטוח לאומי פשוט מאד התעלם מכך. הגשתי ערר מן הסתם לפני מס' ימים.

אין באמת סיבה טובה להתעלם ממסמך רפואי עדכני שכולל חוות דעת מטעם אותו פסיכיאטר.

האם במידה ולא יאושר הערר שלי,
    יהיה לי יד עליונה על ביטוח לאומי כשהתעלמו ממסמכים אלו?
    כלומר להיות מיוצג על ידי עורך דין שידאג לכך שיכירו בכך. כי בהמלצה לנכות כתוב 70 אחוזי נכות. ממש לא 20! ואני לא מצפה ל-70 אלא למינימום שזה 40.

בכל מקרה אשמח לקבל את דעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התעלמות מחוות דעת-נכות כללית - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    30/07/2011

המסמך הרפואי עליו אתה מדבר איננו מהווה חוות דעת משפטית, אלא מסמך רפואי ספציפי מתיקך הרפואי.

זכותה של הוועדה לקבוע נכות שונה, בהתאם לבדיקתה, אך חובה עליה להתייחס למסמכים הרפואיים ולחוות הדעת ואם לא עשו כן, סיכויים טובים כי ערר לבית הדין ישיב את התיק חזרה לועדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו