אובדן כושר עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדן כושר עבודה
    יוסי
    04/10/2011

שלום רב.
    בעקבות פציעה (בתאונת ספורט)שנגרמה לי בברך וכתוצאה ממנה נקרעה לי רצועה קדמית צולבת (קרע מלא) וישנה פגיעה במניסקוס(ממצאי MRI) אני סובל מבריחות פתאומיות של הברך שעשיות לגרום להחרפת הפציעה,פציעות נוספת(כתוצאה מנפילה לדוגמה וכו...).
    כעת אני מטופל בטיפולי פיזותרפיה לחיזוק המקום.
    רופא אורטופד מטעם קופת חולים ממליץ לי על ניתוח והפנה אותי למומחה בפציעה זו.
    לצערי בעקבות הבעיות במערכת הרפואית התור לרופא המומחה הוא רק בנובמבר וכעת אני בין הפטיש לסדן.
    הביטוח מהעבודה דורש אך ורק אישור רופא תעסוקתי על אי יכולת לעבוד.
    רופא תעסוקתי שראה אותי אומנם ראה למראית עין שאני הולך קצת והכל טוב ויפה אבל אינו יודע מה עובר עליי מעבר להליכה(הבריחות,הנפילות,אי יכולות לרדת לעלות מדרגות וכו...)
    בסוג העבודה בה עבדתי לפני הפציעה ואליה אני גם מעוניין לשוב יש צורך בביצוע כל הפעולות הן פיזיות והן פקידותיות אך אין אפשרות לאחת מהן בלבד.(לדוגמה רק עבודה פקידותית).
    נשאלת השאלה האם על סמך הממצאים הנ"ל ואי מומחיותו של רופא תעסוקתי בסוג פציעה זה הוא רשאי להמליץ לי לחזור לעבודה?(בזמן שהוא ראה כבר המלצה של אחד מהאורתפדים לניתוח,והמנתח עצמו הוא רק בנובמבר).
    לא מן המתבקש הוא לפחות להמתין לחוות דעת הרופא המנתח?
    אם אכן אני חוזר לעבודה ונפצע שוב כתוצאה מאותה ברך פגועה,האם אני יהיה מבוטח עדיין בביטוחי הפרטיים והאם אוכל לתבוע את ביטוח לאומי לאובדן כושר עבודה(או שיטענו שזה כתוצאה מהפגיעה הטריה שעדיין לא טופלה סופית)?
    האם אוכל לתבוע את קופת חולים על רשלנות רפואית(על כך שהחזירו אותי לעבודה לפני סיום טיפול)?
    לסיכום:
    לי ברור שאינני יכול לחזור לעבודה,אולי חלק מהעבודות אני אכן יהיה מסוגל לבצע (הפקידותיות)אבל לא את כל העבודות(הפיזיות)ולכן לא אוכל להמשיך בעבודתי הנוכחית(עד אשר העבור ניתוח ושיקומי יהיה באופן סופי)ורצוני הוא אכן לחזור לאותו מקום לאחר השיקום.
    מה האפשריות שעומדות בפני כנגד ההחלטה הטמועה של הרופא התעסוקתי?

בתודה יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדן כושר עבודה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    05/10/2011

לא רשמת מה כתב הרופא התעסוקתי בסיכום הרפואי. אני סבור שהוא צריך להמליץ לכל הפחות על הימנעות מביצוע עבודות פיזיות ואז על המעסיק שלך לספק לך עבודה מתאימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו