אני חושבת שלמרות החוק החדש חוזרת על

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הפרטים

פשוש שואל
    24/01/2012

הקונקרטיים המשתנים והנעלמים שעשויים להשפיע על התשובה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת שלמרות החוק החדש חוזרת על
    פשוש שואל
    23/01/2012

עצמה טעות שפוגעת בנפגעי ת.ד.
    ראיתי עכשיו בטלוויזיה את אבא של שחר גרישפן מספר על איך החברת ביטוח לא משלמת או משהו כזה ואיך מייעצים לו איך להתמודד עם חברת הביטוח. קופת החולים אמורה לשלם את זה , לא?
    אני יודעת רק שכשיצאתי מבית החולים השיקומי אמא שלי דיברה עם הפסיכולוגית של בית החולים ונתנו לי שיקום ביחידת פסיכולוגים שהיו אמורים לתמוך בי, ושבדיעבד גיליתי שבמקביל נשלח למשרד של קופת חולים הנחיה לשיקום בקהילה טיפול קוגניטיבי בריפוי בעיסוק, ואת זה בכלל לא קיבלתי אז. אני רואה שאנשים תובעים הרבה כסף מחברות הביטוח ונבדקים על ידי רופאים מטעמם ומפספסים שיקום מדוייק שמגיע להם מעצם היותם מבוטחים בקופת חולים, בגלל שהם תובעים את חברת הביטוח של הנהג.אני מאוד אשמח לקבל תגובה על ההודעה שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני חושבת שלמרות החוק החדש חוזרת על - תגובה

מעיין רוגל
    23/01/2012

שלום ל,
    שאלתך באופן מובהק היא שאלה הנוגעת לתחום הביטוח הרפואי, אני מציעה לך להפנות אותה לפורום העוסק בתחום כאן בפורטל

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפך אני שואלת על זכויות רפואיות

פשוש שואל
    23/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפך אני שואלת על זכויות רפואיות - תגובה

מעיין רוגל
    23/01/2012

שלום ל',
    איני מבינה את שאלתך. האם זו שאלה על מימון ביטוחי? על שיקום? על טיפול פסיכולוגי? על טיפול מיידי אחרי תאונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

פשוש שואל
    24/01/2012

לא שואלת על מימון ביטוחי, לא שואלת על טיפול פסיכולוגי ולא שואלת על טיפול מיידי אחרי תאונה.
    1. אני שואלת על הזכויות הרפואיות בשיקום מטעם קופת חולים שלא ממומשות בכלל או לא ממומשות בזמן סביר בגלל מימון ביטוחי לטיפול פסיכולוגי עד הרבה אחרי התאונה.
    2. אני שואלת על זכויות של נפגע שהופכים אותו לחסוי ושיקול דעתו בקשר לעצמו לא נחשב.
    3. אני שואלת על הזמן הרב והזכויות שאבדו .

ההודעה הראשונה היתה:

אני חושבת שלמרות החוק החדש חוזרת על עצמה טעות שפוגעת בנפגעי ת.ד.
    ראיתי עכשיו בטלוויזיה את אבא של שחר גרישפן מספר על איך החברת ביטוח לא משלמת או משהו כזה ואיך מייעצים לו איך להתמודד עם חברת הביטוח. קופת החולים אמורה לשלם את זה , לא?
    אני יודעת רק שכשיצאתי מבית החולים השיקומי אמא שלי דיברה עם הפסיכולוגית של בית החולים ונתנו לי שיקום ביחידת פסיכולוגים שהיו אמורים לתמוך בי, ושבדיעבד גיליתי שבמקביל נשלח למשרד של קופת חולים הנחיה לשיקום בקהילה טיפול קוגניטיבי בריפוי בעיסוק, ואת זה בכלל לא קיבלתי אז. אני רואה שאנשים תובעים הרבה כסף מחברות הביטוח ונבדקים על ידי רופאים מטעמם ומפספסים שיקום מדוייק שמגיע להם מעצם היותם מבוטחים בקופת חולים, בגלל שהם תובעים את חברת הביטוח של הנהג.אני מאוד אשמח לקבל תגובה על ההודעה שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני - תגובה

מעיין רוגל
    24/01/2012

שלום ל',
    תחום הזכויות הרפואיות הינו תחום רחב ומורכב ומסכת הזכויות נגזרת פעמים רבות מהנסיבות הקונקרטיות של המקרה, אז ניתן לבחון את זכאותו הספציפית של מבוטח אל מול סל התרופות וקופות החולים, אל מול ביטוחים משלימים, אל מול ביטוחים פרטיים, אל מול ביטוח לאומי וכו'.
    השאלה שאת מעלה הינה כללית מאוד והאחריות הרפואית עשויה ליפול בתחום טיפולים של גורמים שונים בהתאם לנסיבות העניין ולא ניתן לתת תשובה גורפת באשר להיקף הזכויות האלה ובאשר לגורם האחראי להם.
    אין באפשרותי במסגרת פורום זה לתת מענה על סוגיה כה רחבה, מבלי שידועים לי הפרטים הקונקרטיים, וחיווי דעה מסוג זה שאת מבקשת אינו מקצועי בעיני מאחר שישנם משתנים ונעלמים רבים שעשויים להשפיע על התשובה.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחת לי כבר את התשובה הזאת

פשוש שואל
    25/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחת לי כבר את התשובה הזאת - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    25/01/2012

הייתי מבקש לומר כי יש להבדיל בין תביעה לחברת הביטוח לבין הטיפול הרפואי במסגרת הקופה. חברות הביטוח מעודדות קבלת הטיפול במסגרת שירותי הבריאות הציבוריים וכך גם בית המשפט. אם קיימת בעיה רפואית מיוחדת שלא ניתן לקבל אותה במסגרת הקופ"ח אז ינתן פיצוי מתאים.

אם רופאים ממליצים על קו רפואי מסוים יש ללכת בו בין אם מדובר בקופ"ח או טיפול פרטי. בכל מקרה הרופאים הממליצים הינם בלתי תלויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פשוש שואל
    25/01/2012

הבעיה היא שההמלצות הרפואיות לא הגיעו כולן לאמא שלי, מה גם שהמלצה לטיפול פסיכולוגי איננה רפואית.

הקו הרפואי שקיבלתי היה מצויין , אבל הנחיה שנשלחה מבית החולים ע"י המרפאה בעיסוק לקופת החולים לא הגיעה לרופא המשפחה ונשארה במשרד עד שהגיעה לארכיון כי לאמא שלי לא היה מושג שהיא היתה צריכה ללכת למשרד של קופת חולים כי עד אז למעשה סבתא שלי ז"ל היתה הולכת איתי לקופת חולים ומנהלת את הטיפול בי בעיקר ואמא הלכה לעבוד. הטיפול הפסיכולוגי לא היה שיקום מתאים עבורי, וכן ההשמה התעסוקתית במסגרתו. הפסדתי טיפול קוגניטיבי בריפוי בעיסוק שהיה יכול לעזור לי מאוד בלימודים ובכלל, ובדיעבד קיבלתי בגיל שלושים ומשהו זכאות קצרה לשיקום כזה וזה היה כמובן מאוחר מדי ומעט מדי.

אני מרגישה זעם על המדינה ועל קופת חולים ועל ביטוח לאומי ועל הפסיכולוגית בבית החולים שלא ידעו את אמא שלי כדי לתת לי שיקום בצורה נכונה . כמובן שאני זועמת גם על אמא שלי אבל זה אבוד כי באמת היא לא ידעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היה לי נדמה ששלחת כבר את התשובה הזא

פשוש שואל
    25/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פשוש שואל
    25/01/2012

מעין
    הבעיה היא שכילדה שנפגעה לא היתה לי נגישות לכל המידע הזה, וכשהשגתי אותו זה היה מעט מדי ומאוחר מדי. כמו כן לא ענית לי אילו גורמים קונקרטיים חסרים לך ואילו משתנים ונעלמים למשל עשויים להשפיע על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

מעיין רוגל
    25/01/2012

שלום ל',
    הפרטים האלו כוללים בין היתר את הרקע הרפואי, האבחנה הרפואית, מהלך הטיפול עד כה, הטיפול המומלץ להמשך וכן הלאה.
    צר לי, אך מאחר שמדובר במשהו שקרה בעבר, ואיני משהו שקורה עכשיו, ומאחר שלא מדובר בשאלה קונקרטית אלא בקשה להבעת דעה, אני חוששת שלא אוכל לתת לך תשובות אחרות מאלו שנתתי לך על גבי הפורום.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו