מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעוניין בתביעה כנגד בית חולים ממשלתעמי23/03/2012
להלן פרטי המקרה- התחילת חודש פברואר הבאתי למיון את אבי בן 88 עקב כאבי תופת בברך רגל שמאל מאחר וסבל מניוון גריאטרי מה שהצריך ניתוח. בנוסף היה לו פצע נימקי בגודל של מטבע 0.5 שח בעקב רגלו השמאלית, אצררין שלא סובל מסכרת . מאחר והפצע לא מצא חן בעיני בקשתי במחלקה אשר בה אושפז שיעבור בדיקה של רופא כלי דם כי נראה לי שמדובר בחסימה. כל בקשותי נדחו בזילזול על ידי רופאים עסוקים והתשובות הזחוחות שלהם היו -תפנה אלינו בשעות המתאימות כדי לשוחח עם הרופאים, אנחנו לא עונים למשפחות בשעות העבודה הרגילות. כמובן שהתעקשתי בעיניין והם אמרו שיטפלו. כעבור מספר ימים הודיעו לי על שחרורו ושעלי לבוא ולקחת אותו הביתה. הגעתי לבית החולים ובקשתי לעיין בדוח השחרור וראיתי שהדוח עלוב, רשום על ידי סטאזר בחתימת רופא שכלל לא ראה את הדוח אלא חתם עליו בעיניים עצומות, ללא פרוט קבלה לאישפוז, מה האבחנה, איזה טיפול קיבל ומה ההוראות לרופא המשפחה להמשך טיפול אמבולטורי כשבנוסף שום התייחסות לבקשותי שיבדוק אותו רופא כלי דם. תפסתי את הרופא תורן וזרקתי לו את הדוח בפנים ואמרתי לו שעם דוח כזה אני לא משחרר אותו ואכן הוא התנצל לקח את הדוח והכין חדש והשחרור נדחה ביממה. כאמור אבי שוחרר עם הוראות לטיפול אמבולטורי עם הוראות לאחות קופת החולים כיצד לטפל ברגל ובפצע בעקב באמצעות חבישות ומשחות. כעבור כשבוע שהרגל התחילה להסריח ואני שנמאס לי מהטימטום הזה הפנתי אותו מידית למיון פעם נוספת וראה זה פלא- רופא כלי דם בחן אותו במיון והחליט לבצע קטיעה של הרגל שכן באותו השבוע ששהה בביתו הנמק הקן התפשט לכל כף הרגל וזה בעזרת הטיפול האדיב והמקצועי שהעניקו האחיות מקופת החולים שפעלו על פי הנחיות בית החולים בדוח השחרור שבוע לפני כן. מבדיקה שערכתי התברר שהמטומטמים במחלקה בה אושפז שבוע לפני כן לא הביאו רופא כלי דם שיבדוק את הרגל אלא בדקו אותו אורטופד ופלסטיקאי, הבנת את זה? כאמור הקטיעה בוצעה ואני כרגע מעוניין למעוך את כל הנוגעים בדבר. רשלנות כזו הנובעת מזחיחות דעת יש למגר אותה וצריך לשים לב שתביעות בעבור נפגעים כאלה זכאיות לפיצוי נמוך ביותר מה שמאפשר לרופאים זחוחים פשוט להתעלל באותם חולים זקנים כי המערכת מרוויחה מכך שהם יסתלקו לעולמם במהרה. מאחר ואני מטפל בהורי ביסודיות חמתי בוערת בי להשחית כי המערכת הרפואית זילזלה בי ומה שקרה לי קורה להרבה אחרים המודעים הרבה פחות ממני בתחום הרפואי וההתמודדות מול מערכות בירוקרטיות למרות שאיני רופא. היום זה אני ומחר זה אתם אם מישהו ממנהלי הפורום מוכן להנחות אותי אז בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניין בתביעה כנגד בית חולים ממשלת - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי23/03/2012אני שותף לתחושותייך הקשות . אנו יודעים כי רופאים בבתי החולים עובדים קשה, אך יחד עם זאת אין בכך כדי לאפשר להם - זלזול והזנחה כנגד חולים בכלל וקשישים בפרט.
בכדי שאוכל לאבחן תיק שכזה, אני חייב לבחון את התיעוד הרפואי ובמקרה הצורך אף להפנות את התיק לחוות דעת שתקבע את הרשלנות.
למרות שמדבריך אני למד כי קיים קשר סיבתי ברור בין אי הבדיקות, הנמק והקטיעה שבאה בעקבותיה, הרי שעם הגשת תביעה נזיקית שכזו יש חובה לצרף חוות דעת רפואית.
ראיתי שרשמת כי אביך לא סבל מסכרת עובדה אשר תעזור לך בניהול תביעתך במיוחד נוכח הטענה כי הרופאים חרגו מהפרקטיקה הרפואית המקובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן אדרוש מבית החולים את שני תיקי
עמי23/03/2012האישפוז שנעשו בתקופה של שבוע ומחצה בין האחד לשני ואצור קשר כשכל החומר יהיה ברשותי. אציין שיש לי הקלטה בה מנהל מחלקת האישפוז מודה שאכן הדברים שנעשו באישפוז הראשון במחלקתו לא היו תקינים ודורשים "בדיקה"- מונח מצחיק. מה שיותר חשוב בעיני זה האם נמצא מומחה כלי דם שיהיה מוכן לתת חוו"ד כנגד בית חולים ממשלתי ובמיוחד אחד כזה שהוא מספיק קליבר כדי שלא יוכל לשמש כעד מומחה הגנה מהצד השני. אישית כלל לא מעניין אותי אם הצוות עובד קשה. אם הם לקחו על עצמם את העבודה למרות התנאים הקשים אז הם מחוייבים לעמוד במשימות ואם לא אז שיחפשו לעצמם עבודה אחרת ויתפטרו או לחילופין היו צריכים להזהיר אותי שאין הם מסוגלים לטפל כי הם באפיסת כוחות או כל סיבה ארורה אחרת, אין דבר כזה לאחוז המקל משני צידיו. אישית הכסף כבר אינו משחק אצלי תפקיד בעיניין העקרוני הזה למרות שהוא למעשה התקבול, אלא לערוף ראש האחראי לקטיעת הרגל של אבי. ברור לי מעבר לכל ספק שהוא איבד רגל באשכרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן אדרוש מבית החולים את שני תיקי
עמי23/03/2012האישפוז שנעשו בתקופה של שבוע ומחצה בין האחד לשני ואצור קשר כשכל החומר יהיה ברשותי. אציין שיש לי הקלטה בה מנהל מחלקת האישפוז מודה שאכן הדברים שנעשו באישפוז הראשון במחלקתו לא היו תקינים ודורשים "בדיקה"- מונח מצחיק. מה שיותר חשוב בעיני זה האם נמצא מומחה כלי דם שיהיה מוכן לתת חוו"ד כנגד בית חולים ממשלתי ובמיוחד אחד כזה שהוא מספיק קליבר כדי שלא יוכל לשמש כעד מומחה הגנה מהצד השני. אישית כלל לא מעניין אותי אם הצוות עובד קשה. אם הם לקחו על עצמם את העבודה למרות התנאים הקשים אז הם מחוייבים לעמוד במשימות ואם לא אז שיחפשו לעצמם עבודה אחרת ויתפטרו או לחילופין היו צריכים להזהיר אותי שאין הם מסוגלים לטפל כי הם באפיסת כוחות או כל סיבה ארורה אחרת, אין דבר כזה לאחוז המקל משני צידיו. אישית הכסף כבר אינו משחק אצלי תפקיד בעיניין העקרוני הזה למרות שהוא למעשה התקבול, אלא לערוף ראש האחראי לקטיעת הרגל של אבי. ברור לי מעבר לכל ספק שהוא איבד רגל באשכרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתביעה כנגד בית חולים ממשלתי-
עמי24/04/2012עוד אלקלעי שלום רב- השגתי את תיקי האישפוז לתקופות שציינתי. מעוניין לדעת כיצד ליצור קשר ולהעביר החומר לרשותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתביעה כנגד בית חולים ממשלתי- - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי26/04/2012פרטיי נמצאים בראש דף הפורום, תחת שמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת הזנחה לשמה
רות27/05/2012למרות שזה קשה תכנסי בהם בכל הכוח , ממש מזנחים את הזקנים הלב כואב אין כבר רגשות בארץ הזאת כשאני בבית חוליםעם אמא שלי אני מרגישה יחס מגעיל למבוגרים שלנו אין להם פשוט רגש וחשק לעבוד במיוחד עם הזקנים אז תלכו הביתה לעזזל אלה היהודים שלנו?עדיף שיביאו אנשים זרים.כל אחד עושה טובה שעונה לך שם מה אני אומר לך ...שאביך יהיה בריא וכל הכבוד לך על המסירות לאביך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
קבלת קצבת סיעוד בת 60
תאונת קורקינט חשמלי- תאונת דרכים ותביעה
שליח שהחליק עם האופנוע- תביעה
סכיזופרן- זכויות שמגיעות מביטוח לאומי
אלצהיימר ביטוח סיעודי- זכאות לפיצוי
שכר טרחה עורך דין עבור מיצוי זכויות
תסמונת המדורים במדורי השוקיים
סל הבריאות שיקום לב
מימוש של זכות רפואית
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?