מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשת ייעוץענבר26/05/2012
לפני כמעט שנתיים אירע לי מקרה מאוד לא נעים, אשר משפיע עלי בצורה שלילית מאוד עד היום. הייתי שמחה לקבל יעוץ ולדעת האם הרופא פעל בצורה נכונה, ואם לא, האם יש לי משהו לעשות בנושא.
לפני כשנתיים התפרץ אצלי אבצס בעצם הזנב. בטיפשותי הגעתי לרופא המשפחה רק לאחר 3 לילות ללא שינה (מרוב כאב..) ללא כל ידיעה על הסיבה לכאב. הרופא שלח אותי בבהילות לכירורג אשר שלח אותי למיון.
אל המיון הגעתי בסביבות אחה"צ-ערב, כאמור, לאחר מספר ימים חסרי שינה, חום והמון משככי כאבים.
כאשר ניגשתי לעשות את ניקוז הנוזלים מהאבצס, שאלתי את הרופא למידת הכאב שעומדת להתרחש. כנראה שהרופא חשב שאיני בהבנה מלאה של המציאות, עקב מצבי המטושטש, ואמר כי זה לא יכאב כלל. הוא הזריק לי מספר זריקות הרדמה, אשר כל אחת מהן כאבה כאבי תופת (עד היום כאשר אני נזכרת בכאב אני מתחילה לרעוד....) ולאחר כ-ל-א-ח-ת מהזריקות, שאלתי אותו, האם תהיה זריקה נוספת? ותמיד התשובה הייתה "לא". ביקשתי ממנו יותר מפעם אחת שיידע אותי לפני כל זריקה, על מנת שאתכונן מנטאלית ואוכל להיות מוכנה לכאב (שכבתי על הבטן כך שלא יכולתי לראות מה מתבצע). הוא נתן לי זריקה אחר זריקה, וגם כאשר צעקתי עליו במלוא גרוני שיעשה הפסקה לרגע כי איני עומדת בכאב, התשובה שלו הייתה שהוא כבר סיים ואין יותר זריקות, וכמובן הזריק זריקה נוספת.
האם הרופא פעם כשורה?
כבר שנתיים שאני צריכה לגשת לניתוח על מנת למנוע התפרצות חוזרת של האבצס, ונמנעת מכך בכל פעם מחדש בשל החשש מהכאב ומהתנהגות חוזרת כזו של רופא.
האם ניתן לעשות משהו בנידון?
אשמח לתשובה,
בתודה, ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת ייעוץ - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי28/05/2012שלום ענבר.
הסיפור נשמע יותר כמו חוסר התחשבות מאשר תביעה לרשלנות רפואית. יתרה מכן, לעיתים התרשלות רופא לא מביאה לידי נזק ואז לא קמה עילת תביעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענבר28/05/2012תודה,
אבל לא מובן לי - האם הרופא אינו מחוייב ליידע אותי מה בדיוק הוא עומד לעשות? (אני שואלת האם יהיו עוד זריקות - התשובה היא "לא" אבל כמה שניות אח"כ מגיעות עוד זריקות...) האם הרופא לא מחוייב למסור לי מידע אמיתי לגבי הטיפול, ההשלכות שלו, מידת הכאב שתתרחש?
האם אין לי את הזכות לדרוש מהרופא להפסיק את הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי29/05/2012את צודקת שיש לקבל הסכמתך מדעת ויש למסור לך מידע מלא אודות הטיפול (את יכולה לבחון את חוק זכויות החולה -שם תמצאי את חובות הרפואים כלפיך), אבל אני תמיד אומר שצריך לבחור את המחלחמות שלנו בקפידה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
קבלת קצבת סיעוד בת 60
תאונת קורקינט חשמלי- תאונת דרכים ותביעה
שליח שהחליק עם האופנוע- תביעה
סכיזופרן- זכויות שמגיעות מביטוח לאומי
אלצהיימר ביטוח סיעודי- זכאות לפיצוי
שכר טרחה עורך דין עבור מיצוי זכויות
תסמונת המדורים במדורי השוקיים
סל הבריאות שיקום לב
מימוש של זכות רפואית
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?