פגיעה כתוצאה מעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה כתוצאה מעבודה
    מיכל
    27/01/2013

לפני 10 חודשים פתחתי קונדיטוריה כעצמאית וכחודשיים לאחר תחילת עבודתי החלו כאבים והתחלתי בבדיקות. בסופו של דבר עברתי ניתוחי CTR בשתי הידיים, ביד אחת יש גם דלקת ובעיה ברצועה. נכון לעכשיו עדיין לא יכולה לשוב לעבוד עבודה פיזית.
    בפועל היו לי הכנסות עד אוקטובר (אם כי לא אני עבדתי בפועל).
    שאלותיי: 1. האם מגיע לי פיצוי כלשהו מב"ל למרות שלא היו כמעט הכנסות (התחיל בסמוך לפתיחת הקונדיטוריה)? 2. אם אכן מגיע פיצוי מאיזה מועד נחשב, לאור העובדה שהקונדיטוריה המשיכה לפעול חלקית.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה כתוצאה מעבודה

הוספת תגובה

• פגיעה כתוצאה מעבודה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    27/01/2013

שלום רב,

אני יוצא מנקודת הנחה כי כוונתך בתשלום פיצוי מביטוח לאומי - נוגעת לאגף נכות מעבודה.

מקריאת שאלתך אני מבין כי לא מדובר באירוע תאונתי אחד ברור, אלא טענתך כי מדובר בסוג של "מחלת מקצוע" המבוססת על תורת המיקרוטראומה. משמע, הרבה פגיעות קטנות שהובילו לנזק.

היה ותהיה הכרה בנזק כמחלת מקצוע, אכן יבצעו הערכה של ההכנסות בפועל, לפי שיעור דמי הביטוח הלאומי שאת שילמת.

החישוב של דמלת עבודה הינה פר אדם ועל כן העובדה שהקונטדוריה המשיכה לעבוד לא משפיעה על בסיס השכר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה כתוצאה מעבודה

מיכל
    27/01/2013

ראשית - תודה רבה על התגובה המהירה.

שנית - האם מומלץ לעבור את התהליך מול ביטוח לאומי בליווי משפטי במקרה כזה או שזה מקרה פשוט יחסית במושגי ביטוח לאומי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה כתוצאה מעבודה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    27/01/2013

העניין שלך לא נשמע פשוט בכלל.

ראשית, הייתי מתייעץ עם רופא אורטופד מומחה אשר היה יכול לאשר שנזק כפי שאירע לך, אכן יכול להיגרם בתקופה יחסית קצרה.

אחרי בחינה ראשונית זו, הייתי מתקדם הלאה.

בתשובה כללית לשאלתך לא הייתי מציע לך להגיש את התביעה לבדך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה כתוצאה מעבודה

מיכל
    27/01/2013

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו