חוק זכויות החולה- פסיכיאטריה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוק זכויות החולה- פסיכיאטריה
    עופר
    07/03/2013

שלום רב
    אני דייר בהוסטל לנפגעי נפש. כתוצאה מאי בהירות לגבי האבחנה/ות שלי, פניתי במכתב לפסיכיאטרית ההוסטל לקבלת הבהרות בנדון, וכן בקשה לראות את הרשומות הרפואיות שלי הנוגעות לטיב האבחנות ומקורן- הכל בהתבסס על חוק זכויות החולה, פרק 18 לחוק. הפסיכיאטרית התעלמה ממני במודע. לפיכך ברצוני לדעת, מה ניתן לעשות ע"מ לאלץ אותה לתת לי המידע והאבחנות, או לחליפין לאלצה לפנות לוועדת האתיקה, לקבלת היתר לאי חשיפתו מטעמים של פגיעה בבריאותי (מגוחך להחריד).כמו כן שקלתי עפ"י סעיף 13 לחוק זה, בהיעדר אבחנה- לסרב מדעת לנטילת טיפול תרופתי, דא עקא,הודיעוני כי אסולק לאלתר ממהוסטל. האם איום זה חוקי?. למי ניתן לפנות? לנציב קבילות במשרד הבריאות, להר"י? למי? לבית משפט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוק זכויות החולה- פסיכיאטריה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    10/03/2013

אני חושב שכרגע המחלוקת בינכם הינה רפואית ועל כן אינני יכול לקבוע מסמרות בעניין.

הייתי פונה דבר ראשון לאחראי במוסד הרפואי על זכויות מטופלים ומשם מתחיל תהליך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו