פנסיית נכות מעבודה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פנסיית נכות מעבודה.
    אלונה
    31/03/2013

שלום. נכות נקבעה ע"י וועדה ראשונה של הב"ל: 86% נכות כללית אי כושר עבודה. חב' הביטוח מיטבית משלמת לי כ-2000 ש"ח לחודש. מקום עבודתי יהיה שמח להיפטר ממני. הציעו פיטורין בהסכמה. האם אני יכל לדרוש מהם לתת לי פרישה עקב המחלה, בצורה פנסיית נכות?. כמו כן האם אני אמור לתבוע את חב הביטוח על הצינתורים שעברתי בשנים 2010/11. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פנסיית נכות מעבודה.

הוספת תגובה

• פנסיית נכות מעבודה. - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    02/04/2013

שלום רב,

הנוסח של שאלתך לא ברור לי כל כך, יחד עם זאת אנסה להשיב. אם הינך מצוי במצב של אובדן כושר עבודה, ויש לי כיסוי ביטוחי לכך, הרי שתקבל את הפיצוי, כל עוד נמשך המצב.

אני מניח כי הינך חבר בקרן פנסיה ועל כן עליה לקבוע אם הינך במצב רפואי כזה המצדיק קבלת "פנסיית נכות".

אינני יודע בגין מה הינך מעוניין לתבוע את חברת הביטוח על צינתורים ומה הכיסויים הקיימים לך בפוליסות, אך תשומת ליבך כי תביעת ביטוח מתיישנת לאחר שלוש שנים !!! תוודא כי אינך מאחר את המועד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנסיית נכות, המשך.

אלונה
    02/04/2013

בשנים: 2010/11 עברתי צינתורים כולל סטנד. האם אוכל להגיש תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנסיית נכות, המשך. - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    02/04/2013

ני מניח כי מצבך הליבבי הוערך במסגרת תביעה לנכות כללית שם קיבלת אחוזי נכות בגין בעיה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו