מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכות עקב הפרעה נפשית גמגוםאלכס01/04/2014
אני מבקש לדעת האם יש טעם להגיש תביעה לקביעת שיעורי נכות. אקדים ואומר כי המטרה היא לא קבלת קצבת נכות, אלא קבלת זכאות לשיקום מקצועי מטעם הביטוח הלאומי. שיקום מקצועי זה ניתן למי שיש לו נכות של 20% ומעלה.
אני אדם מגמגם. רמת הגמגום היא חמורה. אני אדם משכיל מאוד, בעל השכלה אקדמאית ויכולת אינטלקטואלית גבוהה. כרגע עובד במשרה מלאה ומשתכר כ 5,000 ש"ח בחודש, אבל עומד לפני פיטורין בחודש הקרוב.
לגמגום ישנה השפעה רבה על איכות החיים שלי. הדבר מונע ממני ליצור קשרי חברות וידידות, מונע ממני ליצור קשרים תקינים במקום העבודה ולתקשר בצורה סבירה עם לקוחות/עמיתים לעבודה, מונע ממני להתקדם ולהתפתח. גם את העבודה הנוכחית לקח לי מעל חצי שנה למצוא, וכאמור הולכים לפטר אותי ממנה, עקב הגמגום והבעיות הנלוות לכך.
השפעות הגמגום אינן נגמרות בהגבלה בכושר העבודה, אלא מתגלות גם בתחומים נוספים בחיים. אין לי חברים, אני שקוע פעמים רבות במחשבות דכדוך וחרדה לעתיד.
שאלתי היא: האם לאור התיאור הנ"ל, אני יכול להגיש תביעה לנכות כללית? אם כן, על בסיס איזה סעיף? מה הסיכויים של תביעה כזאת? מה עלי להראות לביטוח הלאומי על מנת שיקבל את טענותיי?
תודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות עקב הפרעה נפשית גמגום - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי02/04/2014אינני יכול להציע לך פתרונות קסם כתובים. כן הייתי יכול להמליץ לך לפנות לעו"ד על מנת שיבדוק את מכלול הבעיות שלך (לרבות העלאת נושא פסיכיאטרי), בכדי שיעריך סיכוייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
קבלת קצבת סיעוד בת 60
תאונת קורקינט חשמלי- תאונת דרכים ותביעה
שליח שהחליק עם האופנוע- תביעה
סכיזופרן- זכויות שמגיעות מביטוח לאומי
אלצהיימר ביטוח סיעודי- זכאות לפיצוי
שכר טרחה עורך דין עבור מיצוי זכויות
תסמונת המדורים במדורי השוקיים
סל הבריאות שיקום לב
מימוש של זכות רפואית
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?